Klobúky pôsobia veľmi žensky.dreamstime
StoryEditor

Šiltovka, baretka či klobúk? Jesenné outfity nemusia byť vďaka týmto doplnkom žiadna nuda

11.09.2023, 13:00
Krása a móda

Jesenné počasie so sebou prináša množstvo alternatív, ako môžete doplniť a trošku osviežiť svoj na prvý pohľad fádny šatník. Jesenné kabáty a trenčkoty doplňte o klobúky či baretky, ktoré túto sezónu v uliciach uvidíte čoraz častejšie. Nebojte sa experimentovať a doprajte si tento módny doplnok, vďaka ktorému aj do bežných variácií dostanete kus ženskosti a elegancie.

Aj tie najinšpiratívnejšie ženy z Instagramu vedia, čo im pristane a že obliekanie počas chladnejších mesiacov rozhodne nemusí byť nuda.

Baretka

Ak máte pocit, že éra baretiek je už dávno za vami, ste na omyle. Možno boli istý čas na ústupe, no sú späť a vy sa môžete tešiť z rôznych možností, ktoré tento trend so sebou prináša. Pokojne stavte na klasiku v podobe čiernej baretky, ktorá môže byť vašou každodennou súčasťou. V čiernom kabáte a s tmavými slnečnými okuliarmi budete iste vyzerať, akoby ste práve prišli z francúzskej Champs Elysees. Ste odvážna? Tak siahnite po farebnej verzii tejto nadčasovej pokrývky hlavy. Červená, zelená, prípadne vzorovaná. Hodí sa tak k hrubším vlneným kabátom, ako aj k trenčkotom. Pripinite si na baretku vašu obľúbenú brošňu a získate originálny a v neposlednom rade aj funkčný módny doplnok.

Elegantný klobúk

Pre niektoré dámy je klobúk stále veľkou extravaganciou. Ak ho však správne skombinujete a budete sa držať hesla, že menej je viac, dodá vášmu outfitu ten správny šmrnc. Na začiatok stavte na minimalizmus. Žiadne výrazné farby ani klobúky s veľkým tienidlom. Kým si na klobúk zvyknete, určite si vyberte niečo menej nápadné, postupne, s prichádzajúcou odvahou môžete vašu zbierku rozšíriť aj o výraznejšie kúsky. K čiernemu klobúku sa budú hodiť akékoľvek púzdrové šaty, nohavice cigaretového strihu s rolákom, alebo pánskou košeľou.

Veľký klobúk

Pozbierajte všetku odvahu a zadovážte si na jeseň či zimu veľký klobúk. Ideálnou farbou je opäť čierna, béžová a hnedá. Týmito odtieňmi nič nepokazíte, ľahko sa kombinujú a vy tak budete za módnu ikonu, kamkoľvek prídete. Vlnené šaty, vysoké čižmy a kvalitný kabát doplnený klobúkom budú pôsobiť neskutočne sexi. No pokojne si oblečte džínsy, takzvané bagandže a zrazu váš outfit naberie úplne iný rozmer.

Šiltovka

Väčšina z vás asi nosí šiltovku výlučne k legínam a mikine a má predovšetkým funkčný charakter. Šiltovke by ste však mali dať šancu aj pri iných príležitostiach, nielen tých športových. Výborne totiž vyzerá aj s kabátom či prešívaným bundami a pokiaľ sa rozhodnete pre luxusnejší materiál, dokáže aj obyčajná šiltovka dodať vášmu oblečeniu zrazu úplne iný look.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 11:58