Korzet je horúcim trendom jesene.Dreamstime
StoryEditor

Korzet už neskrývajte! Takto sa nosí horúci trend aj v chladnejšie dni

11.10.2022, 09:00
Krása a móda

Kým kedysi patril korzet do kategórie spodnej bielizne, dnes je to kúsok, z ktorého môžete urobiť dominantu celého outfitu. A rozhodne už nemusí byť len pod vrstvami ďalšieho oblečenia. Pochváľte sa ním!

Korzet ako top

Saká a kostýmy sa tešia aj v tejto sezóne veľkej obľube. Spojte ich s ďalším horúcim trendom a doplňte k nim korzet ako top. V tomto prípade využijete kúsky, ktoré ste možno nakúpili v lete, a napriek chladnejšiemu počasiu nemusia ležať na dne skrine a čakať na ďalší rok. Sako dáva korzetu druhú šancu! V kombinovaní nemáte takmer žiadne obmedzenie. Do kostýmov, ktoré majú svoje pevné miesto v mestskom štýle, sa hodia modely z akéhokoľvek materiálu od jemnej čipky až po denim. Siahnuť môžete po korzete bez ramienok, s nimi alebo s veľkými balónovými rukávmi, čo bude vyzerať efektne, aj keď v práci zhodíte sako.    

image

Korzet je horúcim trendom jesene.

Reserved

Korzetové šaty

Tak ako dámy v minulosti, aj vy si pomocou korzetového strihu dokážete krásne vytvarovať postavu. Veľký ošiaľ okolo historického seriálu Bridgerton tomu výrazne pomohol. Využite preto tento strih aj na šatách, ktoré budú vyzerať veľmi žensky a verte, že ich nevynosíte len na spoločenské udalosti. Dajte im šancu aj cez deň! Zmyslom korzetov v tejto sezóne je, aby uzreli svetlo sveta a neskrývali sa len pod rúškom noci.   

Košele a blúzky

Namiesto spodnej vrstvy urobte z korzetu vrchnú vrstvu. Pýtate sa ako? Jednoducho, dajte ho na blúzku alebo košeľu. Aj neforemné, oversized strihy vďaka tomuto stylingovému triku vyčaria krásnu siluetu. Vytvoriť takéto kombo môžete samy alebo si rovno zaobstarajte košeľu s korzetovým strihom. Ďalšou možnosťou sú hrubé opasky inšpirované korzetom, ktoré vytvoria na blúzke ešte efektnejší dojem. Po pandémií, kedy sme nosili prevažne pohodlné oblečenie, potrebovala móda opäť niečo ženské a sexi. Toto je spôsob, ako neforemné veci premeníte na zvodný outfit. 

image

Korzet je horúcim trendom jesene.

H&M

Vedeli ste, že...?

Korzet v približne takej podobe ako ho poznáme dnes, je na módnej scéne od 14. storočia. Dámy si ho zamilovali, pretože zúžil pás a zvýraznil dekolt. A nielen ženy, korzet nosili kedysi aj muži, aby rovnako vytvarovali mohutný hrudník.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. júl 2024 14:22