Dvojitej brady sa môžete jednoducho zbaviť. Pomôcť vám môžu tieto triky.dreamstime
StoryEditor

Bez zákrokov a bolestivých procedúr: Dvojitú bradu zamaskujete vďaka jednoduchým trikom

20.10.2022, 09:11
Krása a móda

Patríte k ženám, ktoré nech robia čokoľvek, dvojitej brady sa jednoducho nevedia zbaviť? Či už ste ju zdedili, alebo vás trápi kvôli nezdravému životnému štýlu, môžete sa jej ľahko zbaviť. Nebojte sa, nemusíte podstupovať žiadne zákroky a bolestivé procedúry. Vďaka týmto trikom bude vaša dvojitá brada minulosťou.

Dvojitá brada trápi veľké množstvo žien a príčiny jej vzniku sú rôzne. U jednej mohla nadbytočná vrstva tuku na brade vzniknúť dôsledkom priberania či nadváhy, u druhej treba jej vznik hľadať v genetike. Môže vás však potrápiť aj vtedy, keď vaša pokožka ochabuje a začína strácať elasticitu, pružnosť, a teda starne. Aj keď je pre vás tento problém naozaj vážny, máloktorá ženy dokáže investovať nehorázne peniaze za chirurgické zákroky a nepríjemné procedúry. Našťastie, existuje aj viacero možností, ako sa zbaviť dvojitej brady. Najlepšie na tom je, že sú bezbolestné a úplne jednoduché.

Cvičíš, cvičím, cvičíme

Ak môžu za vašu dvojitú bradu nadbytočné kilá, prvým riešeným na tento problém je nepochybne zníženie hmotnosti v tejto časti tela. Pomôcť vám k tomu môžu rôzne cviky na spevnenie svalov krku a brady, ako napríklad tvárová gymnastika či dokonca cviky s jazykom a výslovnosťou.

Cíťte sa sebavedomo vďaka správnemu účesu

Máte pocit, že nech si na hlave urobíte čokoľvek, dvojitú bradu stále vidno? Pravdepodobne totiž nosíte účesy, ktoré bradu zbytočne zvýrazňujú, nápadne ju odhaľujú, končia sa alebo rozširujú v jej rovine. Skúste si preto vlasy ostrihať na dĺžku pod plecia a bočné pramienky stupňovito popri krku. Takisto je skvelý strih na boba, pixie alebo krátke kučery. Takéto jednoduché účesy zakryjú dvojitú bradu, opticky ju zoštíhli a pritiahne pozornosť na oči alebo čelo.

Zvýraznite oči, nie ústa

Dvojitej brady sa môžete zbaviť aj pri líčení. Snažte sa vždy o to, aby ste od nej odpútali pozornosť a omnoho viac zvýraznili oči než ústa. K tomu vám pomôžu najmä prirodzenejšie farby rúžov a výraznejšie očné tiene.

Doplnkami k štíhlejšej brade

Takisto aj pri doplnkoch by ste mali dbať o ich správny výber. Nenoste príliš výrazné náušnice, široké tvary a vyhnite sa dĺžkami, ktoré končia v oblasti brady. Rovnako však pre vás nie sú vhodné ani krátke náhrdelníky. Naopak sa skúste zamerať na doplnky, ktoré sú umiestnené ďaleko od brady. Vašej pozornosti by preto nemali ujsť brošne, zaujímavé lemy výstrihov či vrstvené náhrdelníky.

Výber farieb oblečenia

Pri probléme s dvojitou bradou dbajte aj na farby vášho oblečenia. Na topoch by ste mali predovšetkým nosiť farby, ktoré zvýraznia vaše oči. Napríklad pri modrých či zelených očiach skvele funguje farba totožná s dúhovkou. Vyhnite sa naopak noseniu čiernej farby v blízkosti brady, ktorá zbytočne upozorní na váš problém.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
13. apríl 2024 03:06