Vďaka kozmetickej špachtli vám aj krém vydrží dlhšie.dreamstime
StoryEditor

Kozmetická špachtľa bude vašou povinnou výbavou: Tieto dôvody vás presvedčia, prečo ju používať

18.10.2022, 06:00
Krása a móda

Stretli ste sa už niekedy s kozmetickou špachtľou? V niektorých prípadoch, najmä u luxusnejších značiek, je špachtľa súčasťou balenia vášho obľúbeného denného či nočného krému. Ak ste ju doteraz nepoužívali, je načase to zmeniť. Bude to mať pozitívny vplyv na kvalitu vašej pleti a zároveň neovplyvní kvalitu krému.

Ak ste fanúšikom krémov s pumpičkou, potom kozmetickú špachtľu nepotrebujete. Akonáhle však máte akýkoľvek kozmetický prípravok, ktorý treba nabrať prstami, mala by byť špachtľa nevyhnutnosťou.

Krém bez baktérií

O tom, ako sa starať o svoje krémy sme nedávno písali. Aj na práve umytých rukách sa totiž nachádzajú isté baktérie, ktoré sa pri nanášaní krému dostanú do téglika a krém sa tak postupne znehodnocuje. Kým si zadovážite kozmetickú špachtľu, ktorá je určená len na tieto účely, pokojne použite lyžičku, ale rukami do krému viac nechoďte! Navyše, ak sa vám podarí odobrať si z krému viac, ako práve potrebujete, pokojne zo špachtle môžete vrátiť krém späť do nádobky.

image

Krém by ste si mali naberať len pomocou kozmetickej špachtle.

dreamstime

Čistejšia pleť

Za vašim akné môže skutočne stáť aj zle skladovaný krém, alebo krém, ktorý bol žiaľ, nesprávnym používaním znehodnotený. Práve tu hrá kozmetická špachtľa dôležitú úlohu. Krém si pomocou nej naberiete a následne čistými rukami aplikujete na tvár. Jednou z jej výhod je aj to, že je to doslova pár eurová záležitosť a je malá, vďaka čomu ju môžete mať stále po ruke, a to aj v prípade, že často cestujete.

Čistenie

Keďže väčšina kozmetických špachtlí je vyrobená buď z plastu, alebo nereze, starostlivosť o ne je veľmi jednoduchá. Postačí vám horúca voda, ktorou špachtľu po každom použití umyjete. Použiť môžete aj látkové tampóny na dočistenie. Následne špachtľu nechajte voľne uschnúť a odložte na ďalšie použitie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 23:12