Vymeňte klasické odličovacie produkty za facial bar.Shutterstock
StoryEditor

Počuli ste už o facial bar? Toto mydlo je šetrné nielen k vašej pokožke, ale aj k planéte

12.08.2022, 12:00
Krása a móda

Len si predstavte tie haldy plastov a nádobiek, v ktorých máte krémy, séra, oleje či čistiace produkty používané na dennej báze. Sú toho kvantá a po spotrebovaní ostane ďalší odpad. Ale chápeme. S pleťou sa veru nechce nikomu experimentovať a dokonca ani meniť niečo, čo vám stopercentne vyhovuje. Ak raz nájdete niečo, čo sedí vašej pleti, už nemáte dôvod hľadať a skúšať ďalej. Možno však zmeníte názor a facial bar si nájde stále miesto vo vašej kozmetickej rutine.

Klasické mydlá používame denne pri umývaní rúk. Ba dokonca sa častokrát opäť vraciame aj k retro klasike v podobe tuhých mydiel. Niekomu vyhovuje ich konzistencia, no v neposlednom rade aj ekologický rozmer, keďže okrem zvyčajného papierového obalu už po ňom nezostane vôbec nič, narozdiel od sprchovacích gélov. A na prvý pohľad rovnaké, no k pleti oveľa šetrnejšie mydlo môžete použiť aj na tvár.

Nie je mydlo ako mydlo

Facial bar je v podstate tuhé mydlo. Na prvý pohľad sa vôbec nelíši od toho, ktoré používate na umývanie rúk a tela, no narozdiel od týchto mydiel, facial bar je oveľa šetrnejší k pokožke a v neposlednom rade obsahuje látky, ktoré ju nielen vyživujú, ale aj hydratujú a zároveň nenarúšajú jej prirodzenú bariéru. Facial bar má nahradiť odličovacie oleje, mlieka, vody či emulzie, ktorými si čistíte pleť. Je maximálne efektívny pri odstraňovaní mejkapu a tiež všetkých nečistôt z pleti. Aj v tomto prípade platí, že tak ako pri iných produktoch, ktoré používate, si môžete vybrať mydlo presne pre váš typ pleti.

Ekologickejší aj lacnejší

To, že tieto mydlá neobsahujú žiadne konzervačné látky ocení najmä pleť. Vaša peňaženka zas ocení, že sú aj o 50% lacnejšie ako bežná kozmetika určená na odličovanie či čistenie pleti. Navyše, vydrží oveľa, oveľa dlhšie. A netreba zabúdať ani na ekologický faktor. Keď mydlo domíňate, nezostane po ňom žiadna ďalšia plastová nádoba. Len si predstavte, koľko takýchto nádobiek ročne ušetríte len výmenou tohto jediného produktu. A navyše, niektoré mydielka sú určené nielen na tvár, ale aj na telo. To by mohli oceniť predovšetkým vaše mužské polovičky, ktoré preferujú v kúpeľni minimalizmus.

Ako na to?

Používaním facial baru v podstate len vymeníte produkt, na ktorý ste boli do teraz pri čistení zvyknuté. Ak ste si ráno a večer čistili pleť čistiacou emulziou, pokračujte v tomto zvyku, len s iným produktom. Ráno vašu pleť zbaví nečistôt, ktoré sa na nej zachytili počas noci, naopak, večer účinne odstráni mejkap a pleť nielen vyčistí, ale aj osvieži. Vyhraďte si nádobku na mydlo, ktoré budete používať na tvár a po použití ho vždy odkladajte na toto miesto. Ideálne bude, ak nebude uzatváracia, pretože vo vlhkom prostredí sa oveľa viac darí baktériám. Pred použitím si navlhčíte ruky, vytvorte v nich penu a tú si následne aplikujte na tvár. Keď mydlo urobí svoju prácu, dôkladne ho opláchnite vodou a pokračujte s ďalšími produktami, na ktoré ste zvyknuté. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 11:55