Vďaka maske z jogurtu bude vaša pleť zdravá a rozžiarená.dreamstime
StoryEditor

Grékyne vedia, ako sa starať o pleť. Vďaka ich tipom aj vaša pokožka môže doslova zažiariť

12.09.2022, 15:00
Krása a móda

Niekedy pri pohľade na krásky z prímorských oblastí iste aj vy blednete závisťou. Krásna pleť a vlasy či dokonalé krivky sú tým, čo vás upúta na prvý pohľad. Za ich krásou určite stojí aj morský vzduch, ktorý celoročne inhalujú. No aj ony majú svoje vychytávky, na ktoré nedajú dopustiť a vyzerajú vďaka nim úžasne.

Grécke ženy nie sú výnimkou. Slnkom pobozkaná pleť vyzerá vždy perfektne, no aj starostlivosť o ňu dá poriadne zabrať. Vďaka týmto tipom to však nebude žiadny problém ani pre vás.

Med

Ak ste ešte nikdy nevyskúšali pleťovú masku z medu, mali by ste to čo najskôr napraviť. Med má totiž upokojujúce, antibakteriálne a protizápalové účinky. Najmä problematická a aknózna pleť tieto vlastnosti ocení. Med sa práve vďaka týmto vlastnostiam častokrát používa aj v kozmetike. Tak pleťovej, ako aj vlasovej.

Morská soľ

Morská soľ nesmie chýbať v kúpeľni žiadnej gréckej dámy. Má totiž exfoliačné účinky. Zbavuje pleť odumretých buniek a práve vďaka tomu je stále žiarivá a zdravá. V kombinácii s olivovým olejom doprajete pleti presne to, čo potrebuje.

Mlieko

Už v starovekom Grécku ženy využívali mlieko a kúpele v ňom na to, aby si udržali pokožku stále mladú. Samozrejme, vtedy bol tento vrtoch dopriaty len vyššej vrstve. Bol to luxus, ktorý si nemohol dovoliť každý. Dnešné ženy si už pravdepodobne vaňu tiež napustia radšej vodou ako kozím či kravským mliekom. No niektoré zostávajú verné tradíciám a minimálne tvár si z času na čas opláchnu mliekom. Tá po tejto procedúre doslova žiari.

Olivový olej

Olivový olej je presne tým, čo si určite medzi prvými predstavíte, keď sa povie Grécko. Produkuje sa vo veľkom a využíva sa aj v kozmetickom priemysle. Mydlá, krémy, šampóny, telové mlieka. Toto všetko a ešte oveľa viac obsahuje túto zázračnú surovinu. Na vašej pleti aj zdraví sa pozitívne odrazí aj jeho konzumácia. Olivový olej je však tiež dobrým pomocníkom pri hydratácii pleti. Pomerne ľahko a rýchlo sa vstrebáva a pokožke dopraje presne to, čo potrebuje. Po jeho použití bude žiarivá a hebká. A to presne chcete. Ak si do misky nalejete olivový olej a pridáte kryštálový cukor či mletú kávu, vyrobíte si tak doma peeling za pár eur. Rovnako jednoducho si viete pripraviť aj sérum. Do menšej fľaštičky, ideálne s pipetou, si nalejte kvalitný olivový olej, pridajte na pol deci oleja štvrť kávovej lyžičky tekutého medu a poriadne premiešajte. Nanášajte každý večer na umytú a čistú pleť.

Jogurt

Grécky jogurt je plný živín. Pokožku dokáže teda nielen vyživiť, ale aj upokojiť. Ak to preženiete so slnením, bude prvou pomocou pre podráždenú a spálenú pokožku a vám sa uľaví od nepríjemnej bolesti. Obsahuje množstvo vitamínov, minerálov, probiotík a pôsobí ako zvlhčovač. To je dôvod, prečo si z neho Grékyne často robia masku na tvár. Stačí ho zmiešať s lyžičkou medu, naniesť v tenkej vrstve na tvár a nechať pôsobiť cca 20 minút. Odmenou vám bude žiarivá pleť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 01:50