Krásna Audrey si pomáhala obyčajným špendlíkom.dreamstime
StoryEditor

Tajomstvá krásy zlatej éry Hollywoodu: Ikonické herečky nepotrebovali ani kozmetiku, len tieto triky

06.09.2022, 06:00
Celebrity

Dnes by sme v zástupe známych tvárí ťažko našli dámu, ktorá nepodstúpila žiadny estetický zákrok, ktorý jej dopomohol k mladšiemu vzhľadu. Ikonické hviezdy svetového formátu však ani zďaleka nemali vymoženosti, ktoré ponúka dnešná doba. A nehovoríme len o invazívnych zákrokoch. Aj z dnešnej plejády kozmetických produktov by sa im iste zatočila hlava. Rovnako ako sa z ich krásy točila hlava nejedenému mužovi.

Ženy však už od nepamäti robili všetko preto, aby boli pre svoje okolie atraktívne, a aj keď nemali možnosti dnešných žien, mali svoje overené triky, ako vyzerať dokonale.

Audrey Hepburn

Ikonická kráska s dramatickým pohľadom, ktorým pomotala hlavu aj svojim manželom. Nielen krásou si získavala širokú verejnosť. Ľudia s ňou sympatizovali aj pre jej filantropické aktivity. Ale späť k jej pohľadu. Tipli by ste si, že tajnou zbraňou Audrey bol obyčajný špendlík? Jeho pomocou si starostlivo oddeľovala mihalnice jednu od druhej hneď po nanesení maskary.

Marlene Dietrich

Marlene už v tej dobe podstúpila nejednu plastickú operáciu. Aj tie stáli za jej krásou. No okrem tváre si dala záležať aj na svojich rukách. Predovšetkým nechtom venovala špeciálnu pozornosť a zaviedla trend obrátenej francúzskej manikúry. Čiže nie špička nechtu, ale okolie lôžka si nechávala nenalakované. Docielila tým, že aj napriek tomu, že používala výrazný červený lak, jej nechty vyzerali upravené, aj keď začali vyrastať.

Marilyn Monroe

Nádhernú Marilyn si budú pripomínať ešte desiatky ďalších generácií. Jej príbeh je fascinujúci rovnako ako jej krása. Marilyn si bola vedomá svojich predností a na svojom vzhľade si dala záležať. Ani v tomto prípade však nečakajte nič závratné. Žiarivú pleť mala aj vďaka tomu, že si ju pravidelne holila! Okrem toho, že bola vďaka tomu rozžiarená, bola aj zbavená odumretých buniek, čiže si zároveň urobila peeling.

Greta Garbo

Hollywoodska herečka Greta Garbo venovala pomerne dosť času svojmu mejkapu. Aby dosiahla žiarivé viečka, nanášala si pod očný tieň obyčajnú vazelínu. V tej dobe niektoré dámy vazelínu používali aj ako očný krém, vďaka ktorému predchádzali tvorbe vrások.

Rita Hayworth

Olivový olej je aj dnes používaný v mnohých kozmetických produktoch a o jeho výnimočných účinkoch na zdravie a krásu sa presviedčame neustále. Aj Rita vedela, že vlasy sú korunou krásy, a preto sa o ne patrične starala. A práve olivový olej stál za jej žiarivými a zdravými vlasmi. Masku z neho si dopriala niekoľkokrát do týždňa.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 04:54