Ľahšia kozmetická taštička vďaka týmto multifunkčným produktom.unsplash
StoryEditor

Multifunkčná kozmetika vám zmenší obsah kozmetickej taštičky. Pridajte do nej tieto univerzálne produkty

07.09.2022, 15:00
Krása a móda

Či už idete na dovolenku alebo na výlet, vždy sa snažíte vziať si toho čo najmenej. Napadlo vám však niekedy, že priestor v batožine môžete ušetriť aj vďaka zmenšeniu obsahu kozmetickej taštičky? Prezradíme vám, ktoré kozmetické produkty sú multifunkčné.

Priznajte sa, ktorá z vás použije všetky kozmetické produkty, ktoré si so sebou nabalí na dovolenku či niekoľkodňový výlet? Pravdepodobne, ani jedna. Síce sa snažíte ušetriť priestor v batožine tým, že si nezoberiete jedno z vašich obľúbených tričiek či šiat, no vedeli ste, že v takýchto šetriacich situáciách by ste mali porozmýšľať aj nad zmenšením obsahu kozmetickej taštičky? Ak sa rozhodnete urobiť tento rázny krok, nebojte sa, že vám v nej bude niečo chýbať. Tieto produkty totiž môžete využiť multifunkčne.

Rúž ako bronzér či rumenec

Rúž sa dá využiť naozaj všelijako. Ak vám bude v kozmetickej taštičke chýbať bronzér, nezúfajte. Stačí, ak namiesto neho použijete rúž hnedej či neutrálnej farby, rozotriete ho na nos, lícne kosti alebo iné časti tváre. Rúž môžete využiť aj ako rumenec na líčka. V tomto prípade si však dajte pozor na odtiene ružovej či karmínovej, ktoré narobia na pleti len šarapatu. Zmiešajte radšej koralovú farbu s trochou krému a vytvorte dokonalú lícenku.

Rúž a balzam ako rozjasňovač

Takisto môžete rúž použiť aj ako rozjasňovač. Jednoducho zvoľte jeho najjasnejší odtieň s perleťou a naneste ho na vrch lícnych kostí,špičku nosa a pod obočie. Ako rozjasňovač je však výborný aj balzam na pery, ktorého krémová farba poslúži na dodanie prirodzeného efektu.

image

Rúž patrí k najviac multifunkčným kozmetickým produktom.

unsplash

Vymeňte rúž za kontúru

Ak si náhodou zabudnete na dovolenku pribaliť multifunkčný rúž, nahradiť ho môžete jednoducho. Výbornou pomôckou vám bude najmä kontúra, ktorú stačí naniesť na celú plochu pier a následne ju prekryť balzamom či hydratačným krémom.

Korektor na opálenie či pehy

Tmavý korektor sa dá použiť takmer na všetko. Keďže je matný a viditeľný, vašej tvári tak vďaka nemu môžete dodať instantné opálenie. Jednoducho si ním potrite lícne kosti, nos a rozotrite pomocou štetca. S korektorom však môžete vykúzliť aj pehy, ale pomôcť vám môže aj s náhradou lícenky, a to v zmiešaní s červeným rúžom.

Highlighter či matný rúž ako očný tieň

Komu by sa na výlet či dovolenku chcelo baliť všetky paletky očných tieňov? Pravdepodobne, nikomu. Neznamená to však, že budete bež nich musieť prežiť niekoľko dní. Skvelou náhradou očného tieňa môže byť napríklad highlighter alebo matný rúž, ktorý stačí pomocou štetca naniesť na horné viečka a kochať sa týmto kúzlom.

Náhrada riasenky

Riasenku využívate takmer dennodenne, no môže sa stať, že si ju zabudnete pribaliť do kozmetickej taštičky alebo zistíte, že vám zaschla. Ako núdzové riešenie môžete použiť gélové očné linky alebo špirálu na obočie. Pomocou kefky ich naneste na končeky rias a opticky si ich tak predĺžte.

image

Riasenku môžete nahradiť gélovými očnými linkami.

unsplash

Výraznejšie obočie vďaka týmto pomocníkom

Žiadna žena netúži po neupravenom obočí. Ak sa vám náhodou stane, že nebudete mať po ruke prípravky na obočie, jednoducho ich nahraďte hnedým rúžom, tmavou kontúrou alebo dymovým očným tieňom. Pozor si dajte na veľmi tmavé odtiene, pri ktorých platí, že menej je niekedy viac.

Púder namiesto mejkapu

Minul sa vám krycí krém alebo ste si ho zabudli doma? Nezúfajte, skvelou náhradou mejkapu môže byť kompaktný púder. Na tvár ho naneste v dvoch vrstvách, dobre rozotrite pomocou štetca alebo ho doplňte bronzérom.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 20:15