Ponožky v sandáloch sú jedným z módnych prešľapov.dreamstime
StoryEditor

Preč so štítkami, pozor na ponožky a pančuchy. Toto sú najčastejšie módne prešľapy, ktoré pokazia celý dojem

31.08.2022, 15:00
Krása a móda

Niekedy aj tie najkrajšie a častokrát aj drahšie kúsky oblečenia či doplnkov môžu vo vašom outfite vypáliť veľmi zle, ak nebudete klásť dôraz na detaily, prípadne sa dopustíte niektorého z módnych prešľapov. Tie dokonca dokážu udrieť do očí skôr než to, že ste si dali záležať na výbere krásnej a kvalitnej koženej kabelky. Vyvarujte sa im a nezabúdajte tiež na pravidlo, že menej je niekedy viac.

Dnes by sa mohlo zdať, že móda nedáva žiadne limity. Predsa len sú však veci, na ktoré by ste si mali dať pozor, aby bol výsledný efekt dokonalý.

Preč so štítkami

Len čo si v obchode ulovíte nejaký kúsok a prinesiete ho domov, odstráňte z neho všetky štítky a nálepky. Nehovoríme len o cenovkách, ktoré na nich visia, ale tiež napríklad o značke, ktorá je väčšinou prišitá na rukáve saka. Taktiež trčiace biele štítky na ktorých sú informácie o tom, na akej teplote treba prať, dajte čo najskôr preč. Ruší to dobrý dojem. Pozor dávajte tiež na nálepky na podrážke nových topánok. Tie si všimne okolie sotva urobíte prvý krok a pôsobí to veľmi zle. Ak sa vám nálepku nepodarí odstrániť celú, použite odlakovač. Vďaka nemu bude podrážka čistá.

Čisté topánky

Pri topánkach sa ešte chvíľu zdržíme. Dbajte na to, aby boli vždy čisté. Zablatené podrážky rozhodne nie sú cool, rovnako ako obité špičky na topánkach. Pravidelne ich ošetrujte prípravkami na to určenými, aby hlavne pri drahšej obuvi bola ich životnosť čo najdlhšia. Ošúchané špičky zakryte boxom na topánky alebo lakom na nechty, napríklad pri farebných lodičkách. Rovnakú pozornosť venujte aj opätkom. Ak sú zodraté, nielenže to nevyzerá esteticky, ale trpia aj vaše nohy. Opravia vám ich za pár eur, tak si ich po každej sezóne radšej skontrolujte.

Silonky

Toľko diskutovaná téma. V niektorých zamestnaniach dress code nedovoľuje dámam ani počas leta chodiť bez pančušiek. Ak však do tejto kategórie nepatríte, vzdajte sa ich. V lete sú naozaj prešľapom, navyše sa v nich potíte. Ak ste fanúšikom lesklých siloniek, tak vedzte, že vám aj opticky rozširujú nohy. Pančušky teda noste len počas chladnejších dní a zvoľte radšej čierne, alebo tmavé, nepriehľadné. O silonkách v sandáloch snáď hovoriť nemusíme. To je prešľap nad prešľapy.

Kombinovanie

Už roky sa snažia stylisti kombinovať zdanlivo nekombinovateľné. Áno, stylisti. Tí, ktorí majú pre to cit, majú vycibrený vkus a väčšinou vedia, že výsledný outfit bude pôsobiť harmonicky. Ak vám tento cit chýba, nepúšťajte sa do takýchto experimentov a stavte radšej na klasiku, ktorou nič nepokazíte. Mohutné topánky k šatám, ktoré ste videli na titulke časopisu, totiž nie vždy musia vyzerať dobre aj na vás.

Ponožky

Ponožky v sandáloch. Prežitok, alebo novodobý trend? Farebné, biele či vzorované ponožky v sandáloch, lodičkách či trčiace ponožky z tenisiek. Aj tu platí, že sú ľudia, ktorí tento módny výstrelok vedia nosiť, vyzerajú v ňom fantasticky a naopak, sú typy, ktoré v ňom vyzerajú, povedzme, smiešne. Modelky známych značiek nosia v lodičkách ponožky a občas to vyzerá fakt dobre. Pokiaľ sa pre takýto styling rozhodnete aj vy, buďte opatrná a dôkladne si vyskladajte celý outfit tak, aby vyzeral rovnako super ako na nich.

Legíny

Deti a legíny neklamú. Tisíckrát ste to počuli a stále neviete, čo to znamená? Napríklad aj to, že zvýraznia každú nedokonalosť na vašom tele. Nie, nemusíme byť všetky veľkosť S/M, aby sme si mohli dovoliť tento pohodlný kúsok. Pokojne si ho môžu obliecť aj dámy s krivkami, ale vyberajte si z kvalitných materiálov. Pevných a takých, ktoré nepresvitajú a neukážu aj to, čo by ste nechceli. Ak totiž vaše okolie vidí spodnú bielizeň, ktorú pod nimi máte, je to nielen prešľap, ale aj poriadne nevkusné.

Spodná bielizeň

Veríme, že obdobie silikónových ramienok je už dávno za vami a žiadnu podprsenku s takýmito ramienkami už nevlastníte. Ak náhodou áno, preč s ňou. Pozor však aj pri nosení bielej bielizne. Ak ste si bielu podprsenku kúpili v domnení, že splynie s bielymi šatami či košeľou, ktoré vlastníte, ste na omyle. V takomto prípade je ideálna telová spodná bielizeň, ktorú ani pod bielymi vecami nie je vidieť. Nezabudnite tiež na to, že na bielej je vidieť naozaj všetko. Sprané podprsenky zo svojho šatníka rovno vyhoďte, alebo ich noste len doma.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 10:09