Už pár kusov pistácii denne bude mať pozitívny vplyv na vašu pleť.pexels
StoryEditor

Pistácie si doprajte hlavne v lete. Chránia pred slnkom, dobre zaspíte a toto spravia s vašou pleťou a vlasmi!

16.08.2022, 18:00
Krása a móda

Oriešky ako také by ste mali pre ich zdravotné benefity jesť pravidelne. Ak medzi vaše obľúbené druhy patria pistácie, máte vyhraté, pretože predovšetkým v lete z nich môžete vyťažiť maximum.

Zdravý snack v podobe pistácii si veru odopierať nemusíte. Neutrpí vaša postava a dokonca vám pridajú na kráse.

Ochrana pred slnkom

Vedeli ste, že konzumáciou pistácii počas letných mesiacov si chránite pokožku? Pistácie sú bohaté na karotenoidy, medzi ktoré patrí aj všetkým dobre známy betakarotén. Práve ten kožu chráni, aby nebola poškodená v dôsledku nadmerného slnenia. Takže okrem opaľovacieho krému, nezabudnite so sebou v plážovej taške nosiť aj balíček týchto zelených orieškov. Navyše, ak ich budete konzumovať v poobedňajších hodinách, budete vďaka melatonínu, ktorý obsahujú, večer spať ako bábätko.

Krásna pleť

Nielen zdravé tuky, ale aj antioxidanty, ktorých je v týchto orechoch požehnane, spomaľujú proces starnutia. V kombinácii s tými správnymi kozmetickými produktami a dostatočným pitným režimom tak môže vaša pleť už na prvý pohľad vyzerať nielen krajšie, ale aj mladšie. To však stále nie je všetko. Pistácie sú aj protizápalové. Chránia vás tak pred vnútornými, ale aj vonkajšími zápalmi, ktoré sa môžu prejaviť práve nepekným akné. Vitamín E, ktorý je v nich bohato zastúpený, dokonca udržiava pleť hydratovanú, čo oceníte najmä v lete.

Zdravé vlasy a nechty

Pistácie ovplyvňujú aj tvorbu kolagénu v tele. To je tiež jeden z faktorov, ktorý má vplyv na kvalitu pleti, tiež vlasov a nechtov. Esenciálne mastné kyseliny stimulujú rast vlasov. Tie budú vďaka nim zdravé, pevné, oveľa viac žiarivé a pružné. Platí to aj pre nechty. Aj v lete, keď vlasy oveľa viac trpia kvôli slnku, morskej či chlórovanej vode v bazénoch, sú vďaka pistáciám oveľa viac chránené a hydratované. Tu sa teda opäť potvrdzuje, že nielen kozmetické produkty, ale aj správna výživa môže dopomôcť k viditeľným výsledkom.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 12:08