Zbaliť sa na dovolenku štýlovo je jedna vec, ale prakticky tá druhá.Dreamstime
StoryEditor

Dovolenková kapsula: Ako sa zbaliť na prázdniny pri mori, na chate či v meste?

28.07.2022, 06:00
Krása a móda

Zbaliť sa na dovolenku štýlovo je jedna vec, ale prakticky tá druhá. Vyberte si oblečenie a doplnky, ktoré sa hodia na váš konkrétny typ prázdnin, a zároveň budú k sebe ladiť.

Prázdniny na chate

Must have kúsky: Gumáky, pršiplášť, športové šaty, celé plavky, ruksak.

Čo naozaj nepotrebujete: Podpätky, kabelky, elegantné kúsky, šperky, minisukne.

Farebná paleta: Prírodné odtiene od béžovej, cez hnedú až po khaki zelenú, zo vzorov napríklad prúžok či maskáčová potlač. 

Buďte pripravené do každého počasia. Vyššie nadmorské výšky sú nevyspytateľné, večer bude chladno aj v strede leta a hocikedy vás môže zastihnúť aj búrka. Ak trávite prázdniny na chate, ešte to neznamená, že si neužijete leto. Povinnou výbavou sú plavky, ak sa vyberiete na jazero ukryté v horách alebo na miestne kúpalisko. Určite budete neustále v pohybe, a tak by väčšina vášho kufra mala byť pohodlná a športovo ladená.  

Dovolenka pri mori

Must have kúsky: Šaty, ľahké košele, šortky, štýlové sandále, klobúk.

Čo naozaj nepotrebujete: Syntetika, čipka, priveľa vzorov, tmavé farby.  

Farebná paleta: Pastelové odtiene, ktoré sú jemné, ale zároveň výrazne a ľahko kombinovateľné navzájom.

Na dovolenke pri mori zažijete toho veľa, preto musí byť aj vaša batožina zbalená na každú príležitosť. Ráno, na obed a večer budete za elegantnú dámu v hotelovej reštaurácii. Na pláž zas potrebujete praktické a štýlové oblečenie. Hrozí vám aj nejaká športová aktivita alebo prechádzka mestom. Skrátka, skutočne toho potrebujete viac, preto je základom farebnosť jednotlivých kúskov, ktoré k sebe budú ladiť. Zároveň neutrálnosť šortiek a ľahkých košieľ sa dá využiť takmer na každú príležitosť, v závislosti od doplnkov, ktoré zvolíte. Napríklad, taký klobúk vám dodá šmrnc aj na pláži, aj v meste. 

Poznávací zájazd

Must have kúsky: Zahalené plecia, slnečné okuliare, pohodlná obuv, väčšie kabelky.

Čo naozaj nepotrebujete: Malé tašky, topy a šaty na ramienka, denim.

Farebná paleta: Zvoľte čierno-bielu kombináciu, ktorú doplníte jednou farbou, napríklad zelenou.

Ak idete počas prázdnin objavovať krásy akéhokoľvek mesta, zrejme nachodíte veľa kilometrov. Podpätky by preto mali byť v minimálnom zastúpení, využijete ich maximálne na romantickej večeri. Väčšinu dňa strávite pod páliacimi slnečnými lúčmi, no zrejme nechcete byť opálené podľa tielka či trička, preto si radšej zahaľte plecia. Rovnako slnečné okuliare sú povinnou výbavou v odleskoch mesta. Zbaľte sa do väčšej kabelky a na nohy si dajte pohodlnú obuv. Aby vám to všetko ladilo a mohli ste vytvoriť množstvo outfitov z minima kúskov, stavte na neutrálnu farebnú kombináciu doplnenú o jeden výraznejší tón.   

Leto na lodi

Must have kúsky: Plavky každého strihu, zlaté doplnky, námornícky štýl.

Čo naozaj nepotrebujete: Priveľa vecí v jednom štýle, zastúpená by mala byť elegancia aj športové prvky.

Farebná paleta: Správna námorníčka nepotrebuje viac ako trikolóru modrej, bielej a červenej, doplnené prípadne o zlatú.  

Ocitli ste sa na lodi a užívate si dovolenku skutočne priamo na mori? Ak to nie je vyslovene párty jachta, budete potrebovať z každého rožku trošku. Väčšinu času strávite opaľovaním na palube, ale od mora večer veje studený vzduch, preto nezabúdajte aj na teplejšie veci. Sem-tam zastavíte v nejakom prístave a pôjdete do mesta, preto by ste mali mať v batožine pribalených zopár elegantnejších doplnkov. V zlatej farbe dodajú aj športovému outfitu punc noblesy. Aby ste toho nemuseli baliť priveľa, držte sa napríklad námorníckeho štýlu, aby sa vám oblečenie ľahko kombinovalo. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. apríl 2024 07:15