Overal je skvelý kúsok 2 v 1.H&M
StoryEditor

Overal vyberajte podľa postavy. Aký si vybrať, ak ste typ jablko alebo hruška?

22.07.2022, 12:00
Krása a móda

2 v 1. To je overal, ktorý je vhodný na každú príležitosť. Môžete ho skombinovať s podpätkami a vyraziť na večeru, alebo so sandálmi či teniskami a vybehnúť v ňom na výlet.

Voľný overal je známy ako „jumpsuit“ a jeho obtiahnutá verzia zas ako „catsuit“. Tak či onak, vyberať by ste mali najskôr podľa strihu, ktorý sa každej postave hodí iný. Štýl prichádza na rad až ako druhý. 

3 pravidlá podľa postavy

  • Vysoké a štíhle ženy sa nemusia báť experimentovať. Pri takejto postave si môžete dovoliť takmer všetky strihy, vzory i dĺžky overalov. Pamätajte skôr na doplnky. Čím jednoduchší overal, tým viac šperkov znesie. Ak si potrebujete pridať krivky, vyberajte si voľne strihané kúsky alebo overaly s nariasením.
  • Ak máte postavu v tvare jablka a trápi vás vyčnievajúce bruško, odpútajte od neho pozornosť. Vďaka výstrihu do véčka vynikne napríklad poprsie, a ak zvolíte overal v šortkovej verzii, do popredia sa dostanú vaše štíhle nohy. Rolu zohráva aj potlač, ktorá by sa v oblasti pása nemala deformovať tým, že sa látka natiahne.  
  • Typ hruška by sa mal vyvarovať akýchkoľvek ozdôb kolo bokov, preto sú v tomto prípade takmer vylúčené opasky. Naopak, sústreďte sa na doplnky v hornej polovici tela, kde sú priam žiadané aplikácie či výrazné náhrdelníky. 

Sexi

Dosiahnite prirodzený ženský vzhľad! Overal v kombinácii s podpätkami to hravo dokáže. Dajte si záležať na výbere materiálu, ktorý by mal evokovať eleganciu. Takým je napríklad hodváb, jemne lesklá lycra, ale tiež čipka. Nemusíte prvoplánovo siahať po obtiahnutých strihoch, aj voľné sú dostatočne sexi, ak ich zladíte so správnymi doplnkami. Skvelou voľbou jednofarebný kúsok alebo jemná, romanticky pôsobiaca potlač. Celkový look podčiarknu minimalistické šperky. 

image

Overal

Stradivarius

Boho

Ak obľubujete zemité farby, prírodné materiály či geometrické a kvetinové potlače, siahnite po overale v boho štýle. Nemusí byť na prvý pohľad nápadný, ak nechcete. Čím viac doplnkov však použijete, o to viac budete neprehliadnuteľné. Sandále, tenisky, ale aj kabelku či iné detaily voľte v naturálnych tónoch a kvalitných materiáloch. Pozor však na kombinácie vzorov. V outfite by mal dominovať len jeden kúsok. 

image

Overal

H&M

Športovo

Športový look je veľmi praktický. Budete sa cítiť celý deň pohodlne a ešte vám aj môže ubrať pár rokov. Ak sa rozhodnete pre overal v tomto štýle, najjednoduchšou voľbou je denim v akejkoľvek farebnej variácii. Nemusíte sa však báť ani tradičných, dobre kombinovateľných vzorov. V najväčších horúčavách nahraďte tenisky šľapkami a kabelku vymeňte za trendový ruksak či ľadvinku.   

image

Overal

Sinsay
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 21:58