Zvoľte si správny typ rukávov a prospeje to aj vašej postave.dreamstime
StoryEditor

Uberte si opticky pár centimetrov pomocou rukávov. Ako budete vyzerať, závisí od strihu a štýlu

09.01.2024, 14:00
Krása a móda

Tak ako pri všetkom, aj pri rukávoch platí, že nie všetky svedčia každému typu postavy. Kým niektoré budú vašej siluete lichotiť, iné zbytočne upozornia na prípadne nedostatky a pridajú pár centimetrov tam, kde to najmenej potrebujete. A nielen ruky, ale veľkosť vášho poprsia vám v tomto prípade budú dávať limity. Hneď ako sa oteplí vám padnú tieto rady vhod.

Tričká, blúzky, tielka. Rukávy krátke či dlhé, alebo pufované, ktoré sú momentálne veľký trendom. A ani ramienka nie sú len ramienka. Tenké? Hrubé? Nech sa páči, prinášame vám veľký manuál, vďaka ktorému vždy budete vedieť, čo vám pristane.

Pufované a ozdobné rukávy

Niekedy naozaj stačí malý detail, napríklad v podobe ozdobných rukávov a outfit má hneď iný šmrnc. Dávajte však pozor na to, že typ pufovaných rukávov, ktorý je momentálne veľkým trendom, rozhodne pridá pár centimetrov. Na svoje si prídu všetky dámy, ktoré majú postavu v tvare hrušky. Nielenže vďaka týmto rukávom odpútate pozornosť od spodnej časti tela, ale zároveň si pokojne môžete dovoliť vrchnú časť trošku rozšíriť. Postava dokonca bude pôsobiť veľmi súmerne. Tento istý efekt dosiahnete v prípade ozdôb na rukávoch alebo výložkách.

Krátky rukáv

Sú ženy, ktoré krátke rukávy doslova milujú a basic trička majú vo všetkých farbách. No hodia sa najmä tým, ktoré majú štíhlejšie paže. Rukáv by nemal príliš obopínať ruku a poukázať na prípadne nedokonalosti. Ak sú vaše ruky viac zaguľatené a paže širšie, siahnite radšej po trojštvrťových rukávoch alebo po topoch s polovičným rukávom.

Ramienka

Nebudeme určite hovoriť, čo by ste mali a čo nemali nosiť. Samozrejme, že každá z vás nech nosí to, v čom sa cíti najlepšie. Špagetové ramienka však najviac svedčia postave v tvare presýpacích hodín. Navyše, ak sú ruky a chrbát pekne vypracované, bola by škoda to neukázať. Tento typ postavy však má naozaj vyhraté, pretože nemá žiadne obmedzenia a skutočne si môže dovoliť hocičo. Teda, len ak nedisponuje príliš veľkými prsiami. Tým veľmi tenké ramienka nepristanú a je lepšie siahnuť po tope s hrubšími ramienkami, ktoré však pôsobia rovnako sexi.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 18:54