Pred odchodom na dovolenku venujte starostlivosti o telo zvýšenú pozornosť.pexels
StoryEditor

Príprava pred dovolenkou od hlavy až po päty. Budete hviezdou pláže a slnko na vás nenapácha žiadne škody

05.06.2023, 16:00
Krása a móda

Letenky kúpené, hotel booknutý, náladička ako má byť a hurá na dovolenku! Predtým, než si zbalíte kufre a definitívne na nejaký čas odídete, doprajte si zvýšenú starostlivosť. Nielenže budete hviezdou pláže, ale eliminujete tak aj škody, ktoré na vašom tele, vlasoch a chodidlách zanechá horúci piesok a slnečné lúče.

Dovolenka má na každého tie najpozitívnejšie účinky, o tom niet pochýb. No prináša to so sebou aj isté negatíva. Tie doslova pocítite na vlastnej koži a vlasoch.

Vitamíny

Pokiaľ ste sa doteraz aj napriek horúcim dňom nedostali von, aby ste pokožku pripravili na intenzívne slnečné lúče, dávkujte jej pobyt na slnku pomaly. Krásne opálenú pokožku si zabezpečíte aj vďaka doplnkom výživy. Taký beta karotén prispeje k tomu, aby ste sa opaľovali rovnomerne a zároveň, aby ste sa opálili pekne dohneda. Vyhnete sa tak červenej pokožke. Samozrejme, za predpokladu, že to na slnku nepreženiete a použijete krémy s dostatočnou ochranou.

Hladké nohy

Počas leta nie je deň, kedy by ste nedržali žiletku v ruke. Tie z vás, ktoré predvídali a dali si počas zimných a jarných mesiacov odstrániť chĺpky napríklad laserom, majú teraz o starosť menej. Vy ostatné si ich stále môžete odstrániť depilačným krémom, alebo pomocou depilátora. Tiež to spomalí ich rast a nebudete im musieť venovať denno dennú pozornosť ako tie dámy, ktoré sú verné žiletkám. Chĺpky si hoľte vždy v smere rastu, najlepšie večer, keď už budete čisté v pyžame a nebudete vystavovaná poteniu, ktoré by mohlo zapríčiniť podráždenie pokožky. Rovnako postupujte aj v prípade podpazušia.

Peeling

Ešte pred odchodom na dovolenku nezabudnite na celotelový peeling. Ten vás zbaví odumretej kože. Tá bude po ošetrení peelingom vláčna, hebká a aj opálenie bude rovnomerné. Za peeling nie je nutné utrácať extra peniaze. Rovnako dobre svoje prácu odvedie aj mletá káva alebo cukor. Zmiešajte ich s troškou kokosového, prípadne olivového oleja. V sprche následne venujte pozornosť celému telu. Ten pocit a perfektne prekrvená pokožka za to naozaj stoja!

Vlasy

Vlasy sú korunou krásy a aby to tak zostalo aj počas a po dovolenke, bude vás to stáť trošku viac starostlivosti. Nevyhnutná je hydratácia. Kvalitný šampón a masku na vlasy používajte pri každom umývaní. Ak máte viac času, nechajte ju pôsobiť čo najdlhšie. Vaša hriva to bude skutočne potrebovať. Používanie fénu, žehličky či kulmy v týchto dňoch eliminujte. Radšej vlasy nechajte prirodzene vyschnúť. A nezabúdajte aj na klobúk. Ten totiž nie je len okrasný, ale aj funkčný doplnok. A chráni pred slnkom i vlasy. A po návrate z dovolenky sa choďte dať podstrihnúť ku kaderníčke, nech sa zbavíte suchých a rozštiepených končekov.

Päty

Nohy do sandál musia byť upravené. Nechty pekne ostrihané, prípadne nalakované, a žiadna tvrdá či popraskaná koža! To naozaj nevyzerá dobre. Najlepšie sa o vaše chodidlá postará samozrejme pedikérka, no na vás je udržať si krásne nôžky čo najdlhšie. Opäť zaraďte do starostlivosti peeling na päty, sem tam im doprajte kúpeľ s olejčekmi, prípadne inými prípravkami, ktoré budú nohy hydratovať a zároveň zmäkčia vašu pokožku. Zakúpte si krémy, najlepšie s obsahom aktívnych látok ako urea a lactil. Tie pokožku zbavia odumretých buniek, bude vláčna a mäkká. Na vás už je len nezabudnúť na krémovanie minimálne každý večer.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 18:31