Úprava pier patrí v estetickej medicíne medzi najžiadanejšie ošetrenia.Dreamstime
StoryEditor

Nechcete dopadnúť ako kačka? 8 vecí, ktoré by ste mali vedieť pred zväčšením pier

24.06.2022, 15:00
Krása a móda

Každá z nás túži po šťavnatých a plných perách. Asi vás neprekvapí, keď povieme, že práve úprava pier patrí v estetickej medicíne medzi najžiadanejšie ošetrenia.

Niektoré ženy majú upravené pery tak prirodzene, že si to na prvý pohľad ani nevšimnete. a iné vyzerajú ako káčer Donald. Spísali sme preto 8 rád, ktoré vám pomôžu na ceste za vysnívanými perami, ak o tomto frekventovanom zákroku uvažujete.

1. Vyberte si toho správneho lekára

Toto je asi najdôležitejší bod v prípravách na zákrok. Hľadajte a čítajte si referencie, ale hlavne sa presvedčte, že ide o skúseného a zaškoleného lekára. „Injekčnú aplikáciu kyseliny hyalurónovej by nemala vykonávať sestrička, ani kozmetička, ale len školený lekár, ktorého certifikát by ste mali vidieť v jeho ambulancii. Dobrý lekár musí dokonale poznať anatómiu pier a bude vám schopný zaručiť maximálnu profesionalitu a autentický výraz vašej tváre po zákroku, čo je veľmi dôležité,“ radí Jana Siklienková zo spoločnosti, ktorá je spoľahlivým a overeným partnerom estetickej medicíny.

2. Ujasnite si svoje predstavy a komunikujte ich s lekárom

Rozhodnutie o zväčšení pier by malo byť na sto percent len na vašom vlastnom zvážení, nemal by vám nikto iný do vašej voľby zasahovať. Po čom túžite? Po výraznom zväčšení, jemnej úprave alebo len po šťavnatejších, plnších perách? Dobre si vopred premyslite svoje predstavy a pokúste sa ich čo najpodrobnejšie opísať svojmu lekárovi. Ten vám okrem odborných rád vždy odporučí aj najvhodnejšie personalizované riešenie pre vás.

3. Pripravte sa na aplikáciu

Ak plánujete zväčšenie pier pred dôležitou životnou udalosťou, napríklad svadbou, odporúčame nenechávať si to na poslednú chvíľu. Minimálne 2 týždne trvá, kým sa aplikovaný materiál v perách „usadí“, preto počítajte s dostatočným predstihom. Týždeň pred aplikáciou dermálnych výplní sa vyhnite užívaniu vysokých dávok prípravkov s obsahom kyseliny acetylsalicylovej, ktorú obsahuje aj aspirín, vitamínu E, liekom proti horúčke a zrážaniu krvi. 24 hodín pred aplikáciou nepite alkohol, väčšie množstvá kofeínu, intenzívne nešportujte a vynechajte aj masáže tváre, minimalizujete tým riziko vzniku modrín a opuchov.

4. Začínajte pomaly, pridať sa dá vždy

Obvyklé množstvo, ktoré sa použije počas jedného ošetrenia pier, je 1 ml. „Neodporúčala by som väčší objem, pretože platí, že čím viac materiálu sa aplikuje, tým je vyššie riziku vzniku nerovností a opuchov. Ak po odznení prípadného počiatočného opuchu zistíte, že ste si predstavovali výraznejší výsledok, vždy je možná doplňujúca aplikácia po 2 týždňoch. Toľko trvá, kým sa materiál v perách definitívne usadí,“ vychádza zo svojich dlhoročných skúseností odborníčka zo Siklienky. Je lepšie aplikovať menšie množstvá v priebehu prvých dvoch-troch sedení pre prirodzený vzhľad pier a neskôr prípadne pridať, ako byť sklamaní z príliš výrazného výsledku už po prvom sedení, no nie?

5. Kvalita použitého materiálu je dôležitá

Hneď po výbere toho správneho lekára je druhým najdôležitejším faktorom dokonalého výsledku použitý výplňový materiál. „Dlhodobo patrí medzi najbezpečnejšie a najpoužívanejšie materiály kyselina hyalurónová. Vždy máte právo vedieť, akú značku

lekár používa a väčšinou máte možnosť si žiadať aj konkrétnu značku výplne, pre ktorú ste sa rozhodli,“ dodáva odborníčka.

6. Ošetrenie trvá 20 minút a výsledok je viditeľný okamžite

Ošetrenie je naozaj veľmi krátke, väčšinu času skôr zaberá konzultácia pred ošetrením. Výsledok tiež uvidíte okamžite, ale rátajte pre istotu aj s prípadným opuchom, ktorý môže nastať niekoľko hodín po aplikácii. Opuch trvá maximálne pár dní, ale je to veľmi individuálne, v niektorých prípadoch nenastane opuch vôbec.

7. Nevynechajte kontrolu

Kontrola u lekára po 10 – 14 dňoch je veľmi dôležitá a neoplatí sa ju vynechať. Lekár skontroluje výsledok, skoriguje prípadnú nesúmernosť, alebo rozmasíruje nerovnosti.

8. Zachovajte prirodzenosť

Poznáte tzv. zlatý rez? Je to dokonalý a esteticky príťažlivý pomer strán a proporcií a uplatňuje sa v mnohých oblastiach, aj v estetickej medicíne. Pre zachovanie prirodzeného vzhľadu by mala ostať spodná pera o niečo väčšia ako horná a to ideálne v dokonalom, „zlatom“ pomere. Ak všetko prebehne správne, nemali by byť zväčšené pery na pocit iné ako prirodzené. A to ani pri bozkávaní.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 13:38