Využite čas na home-office a doprajte aj vašej pleti desiatu v podobe masky na tvár či malej masáže.dreamstime
StoryEditor

Desiata pre krásu? Doprajte aj vašej pleti počas dňa malé občerstvenie

23.06.2022, 09:00
Krása a móda

Tak ako si vy doprajete počas dňa menšie občerstvenie, mali by ste desiatu pripraviť aj svojej pleti. Ak robíte z domu, je to absolútne ideálne. Nielenže si dáte menšiu prestávku od práce, ale aj pleti doprajete niečo navyše. Samozrejme, že aj tie z vás, ktoré musia chodiť do práce, majú pár možností.

Jasné, že vám nebudeme radiť, aby ste chodili so zelenou maskou na tvári po kanceláriách, aj keď, iste by ste boli príjemným spestrením pre kolegov, ale aj sociálne zariadenia môžu slúžiť na menší refresh pleti. O to jednoduchšie to budete mať na home-office.

Desiata pre celé telo

Ak ste doma a môžete behať pár hodín bez mejkapu, bežte si dať dopoludnia masku na tvár. Kým vy spravíte podklady pre účtovníčku, môže si zatiaľ robiť svoju prácu aj maska a nestratíte ani minútu času.

Doobedie na home-office je ideálnym časom na olejovú masku na vlasy, ktorú tak dlho odkladáte. Kedy inokedy máte čas dve hodiny, aby ste ju nechali pôsobiť a mohli chodiť s mastnými vlasmi? Áno, doprajte si tento luxus, počas ktorého môžete vykonávať všetky pracovné záležitosti. Teda jedine, ak nemáte naplánovaný meeting so šéfom prostredníctvom video hovoru. Kým nepretržite ťukáte do klávesnice a plníte jednu pracovnú úlohu za druhou, dajte si pod stôl lavór s vodou a soľou a doprajte relax svojím chodidlám. Každá jedna z nás ich zanedbáva. Nie je to skvelé, že im doprajete takýto vodný kúpeľ? Na záver prejdite pemzou a peelingom na chodidlá, nakrémujte a domáca pedikúra ako lusk je hotová!

Masáž a naťahovanie

Ani v open space nepríde nikomu čudné, keď sa po hodine sedenia za počítačom trošku ponaťahujete. Odporúčajú to tak lekári, ako fyzioterapeuti a možno inšpirujete aj niekoho ďalšieho. Niektoré strečingové cviky priaznivo vplývajú na držanie vášho tela a tiež dokážu ovplyvniť kontúry vašej tváre. Nebude taká ochabnutá, čo sa často stáva vplyvom gravitácie, keďže celé dni pozeráte na obrazovku a ste zhrbené. Zakloňte hlavu, bradu jemne vystrčte dopredu a akoby ste si hladili bradu v smere zdola na hor za pomoci jemného tlaku. Ťahajte až smerom k ušiam. Ak tento cvik budete robiť každý deň, zmierni sa vám dokonca druhá brada.

Takisto ani obťahovanie kontúr tváre za pomoci dvoch prstov si nevšimne kolega vedľa a vy trošku rozprúdite krv, čo vašej pleti len prospeje. Jemné štipkanie pleti má tiež svoj zmysel. Nevynechajte ani čelo. Dva prsty a jemne masírujte od koreňa nosa smerom k vlasom – hore a do strán. Môžete použiť aj valčeky na tvár z kameňov, alebo zázračnú gua-shu. Ale to si nechajte skôr na doma, nech to nevyzerá tak, že ste si z officu urobili salón krásy.

Snack vo forme kozmetiky

Hydratácia pleti je základ a veríme, že ju nezanedbávate vo vašej rannej ani večernej rutine, avšak aj počas dňa je skvelé pleť osviežiť napríklad hydratačnou hmlou. Najmä v lete to vaša pleť ocení. Šoky z prechodov z horúceho prostredia do toho klimatizovaného jej totiž dajú zabrať. Kúpte si kabelkovú verziu a majte ju stále po ruke. Skvelým pomocníkom je aj ružová voda. Ak sa chystáte s kolegami na obed mimo kancelárie, nezabudnite si predtým tvár natrieť krémom s spf faktorom. Nezanedbávajte ani pery. Balzám, alebo kvalitný, hydratačný rúž si na ne môžete naniesť aj niekoľkokrát za deň bez toho, aby ste na seba upriamili zbytočnú pozornosť. Ruky si zaslúžia nemalú pozornosť. Hydratačný krém si nechávajte rovno na pracovnom stole a kľudne si ho rozotrite po celých rukách. Krásna a hydratovaná pokožka za to určite stojí.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 09:55