Ústnu vodu môžete použiť ako všestranný kozmetický prípravok.pexels
StoryEditor

Ústna voda nie je len pre svieži dych. Bojuje proti lupinám a tiež je účinný antiperspirant

19.06.2022, 12:00
Krása a móda

V kúpeľni každej ženy sú desiatky rôznych téglikov, fľaštičiek, krémov, sér, vodičiek. Každá je určená na niečo iné. Krém proti vráskam, na rozžiarenie pleti, na odstránenie prebytočného mazu z pokožky a podobne. Neodmysliteľnou súčasťou pre dostatočnú ústnu hygienu je aj ústna voda. Každá z vás ju denne používa na dezinfekciu ústnej dutiny, no vedeli ste, že môže mať oveľa širšie využitie?

Vďaka ústnej vode budete mať svieži dych a dokonale čistý chrup. Avšak nebojte sa ju použiť aj na iné partie, budete milo prekvapené z jej sily a účinkov.

Dezinfekcia po holení

V lete sa iste venujete holeniu nôh oveľa častejšie ako v zimných mesiacoch. Aby ste sa vyhli nepríjemným zapáleným vyrážkam a pokožku po holení dezinfikovali, použite spomínanú ústnu vodu. Dajte si trošku z nej na dlane a natrite na nohy, alebo ju na partie naneste pomocou vatového tampóna. Rovnako tak môže poslúžiť aj vášmu partnerovi, ktorému nečakane dôjde voda po holení.

Lepšia ako šampón proti lupinám

Trápia vás lupiny s ktorými si ani drahé šampóny nevedia poradiť? Vyskúšajte ústnu vodu. Výsledok uvidíte už po prvom použití, no pravidelným používaním dosiahnete trvalé výsledky. Stačí, keď ústnu vodu zmiešate v pomere 1:1 s vodou. Vlasy si umyte šampónom, no pri prvom umytí použite pripravený roztok. Ten do vlasov poriadne vmasírujte, nechajte chvíľku pôsobiť a následne ešte opláchnite čistou vodou.

Proti poteniu

Mentolová vôňa, dezinfekčné účinky, čo viac potrebujete v boji proti poteniu? Ústna voda obsahuje zložky, ktoré môžu pokožku jemne podráždiť, preto ju ako antiperspirant použite len v nevyhnutnom prípade, ale svoju prácu si urobí na sto percent. Natrite si podpazušie ústnou vodou, nechajte chvíľku zaschnúť a užite si deň bez obmedzení a zbytočného zápachu.

Vyrážky nemajú šancu

Ústna voda obsahuje alkohol, ktorý si poradí aj s nepríjemným akné. Keďže pokožku vysušuje, ideálne je použiť ju lokálne na postihnuté miesta. Potrite vyrážky ústnou vodou za pomoci vatovej tyčinky, alebo tampónu. V prípade, že máte dlhodobé problémy, pretrite vodou celú tvár, aby ste pokožku poriadne dezinfikovali a následne ju umyte vodou.

Úľava pre chodidlá

Necítite si po celom dni chodidlá? Doprajte si kúpeľ, do ktorého tentokrát prilejete časť ústnej vody. Chladivý efekt dopraje nohám úľavu, zmierni opuchy po celodennom namáhaní, no tiež ich zbaví baktérii a zápachu. Tento kúpeľ si najmä počas letných mesiacov doprajte pokiaľ možno čo najčastejšie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 02:55