Retro pruhyStradivarius
StoryEditor

Pozor na vzor. Motýlie krídla, gýčové kvietky aj skrotená šelma ovládnu prichádzajúce leto

17.06.2022, 09:00
Krása a móda

Divoké, prekvapivé, romantické, ale aj klasické. Spoznajte vzory, ktoré ovládnu prichádzajúci jarnú i letnú sezónu.

Skrotená šelma

Zvieracie vzory sa v móde vracajú v rôznych obmenách, no túto sezónu ich konečne skrotíte. Leopard bude maskovaný, tiger sa stane romantický vďaka kvetom. Klasické zvieracie motívy dostanú farebné prevedenie, a tak budete mať miestami problém rozoznať, o akú šelmu ide. Nezvyklé odtiene maskujú divokosť týchto vzorov, a tak si ich obľúbite aj v prípade, že vám klasické prevedenie nebolo veľmi po chuti a pripadalo vám príliš výstredné.

Náš tip: Milovníčky extravagantnej módy môžu skúsiť kombináciu zvieracej potlače spolu s motívmi džungle, či pestrofarebných kvetov a vtákov. Táto kombinácia je poriadne divoká, takže ju treba kombinovať s citom v duchu hesla menej je niekedy viac.

image

Zvieracie vzory

Mohito

Gýčové kvietky

Kvetinové vzory sú tu celoročne, no každú sezónu v trochu inej podobe. Túto jar zabudnite na husté potlače plné rôznofarebných kvetov. Hitom budú látky s jemnými kvietkami, posiatymi po blúzke či šatách len kde-tu. Svojim jednoduchým prevedením sa blížia až ku gýčovej romantike. Alternatívou je kvetinový motív v dvojfarebnej kombinácii, ktorý pôsobí o niečo menej naivne. Čím tmavšie prevedenie si vyberiete, tým viac vám kvety dokážu opticky ubrať kilá. Stále však platí, že rozkvitnutý vzor na kritických partiách môže vaše krivky deformovať.

Náš tip: Potlač s margarétkami spĺňa všetky atribúty súčasných florálnych potlačí. Je jednoduchá a v dvojkombinácii bielej so žltou.

image

Gýčové kvietky

Mango

Motýlie krídla

Roztiahnite krídla a vzlietnite. Motív motýľov bude túto sezónu taký populárny, že sa mu len ťažko vyhnete. Okrem klasického zobrazenia budú krídla aj niekoľkonásobne zväčšené, a tak ich na prvý pohľad nemusíte spoznať. Táto potlač je v podstate priesečníkom dvoch ďalších populárnych vzorov. So psychadelickými motívmi má spoločnú abstrakciu a farebné prevedenie. S kvetinovými motívmi zas súvisí romantickým nádychom.

Vedeli ste, že...? Motýlí vzor je návratom do deväťdesiatych rokov. V roku 1995 navrhol Gianni Versace kolekciu nazvanú Zbierka motýľov. Neskôr tento motív v abstraktnejšom prevedení prebrali aj ďalšie slávne módne domy.

image

Motýlie krídla

Pull & Bear

Netradičná bodka

Zabudnite na klasickú usporiadanú bodku, tejto jari vládne všetko, čo je asymetrické. Rovnako to bude v prípade tohto nesmrteľného vzoru. Ak ste si polka dots zamilovali, dajte im šancu aj vo farebnom zvlnenom prevedení a v kombinácii s ďalšími geometrickými prvkami. Ak je to na vás príliš, ešte môžete skúsiť pravidelnú bodku, ale v prevedení priesvitnej látky alebo netradičnú farebnú kombinácie, ktorá nie je prvoplán.

image

Netradičné bodky

Stradivarius

Geometrické psycho

Optické klamy, geometria, alebo skrátka psychadelické motívy sú to, čo ovládne módu v jarnej i letnej sezóne. Hoci sa tento vzor nemusí pozdávať zrelým ženám, ale skôr mladším ročníkom, na malej ploche ho zvládnete aj v elegantnom či konzervatívnom prevedení. Utlmí ich najmä neutrálna farebná paleta. Prevahu však majú šialené vzory s rovnako výraznými odtieňmi, pričom ide opäť o odkaz smerom k rokom minulým, trendy sa vracajú do sedemdesiatok alebo deväťdesiatok, kedy podobné potlače neboli nezvyčajné.

image

Geometrické vzory

Stradivarius

Retro pruhy

Vodorovné i zvislé, vyzerá to, že pruhy nás ani túto sezónu neopustia, len dostanú iné prevedenie, než by sme od blížiacej sa letnej sezóny očakávali. Zabudnite na pásiky v námorníckom štýle, do vedenia sa dostáva retro v podobe viacfarebných kombinácii a pruhov v najrozličnejších hrúbkach, dokonca i diagonálnych smeroch.

Náš tip: Retro nádych umocní okrem farebnosti aj materiál. Nebojte sa prúžkov aj na rebrovaných textíliách.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 02:31