Nursing shoes alebo dreváky hlásia módny návrat.Mango
StoryEditor

Kráčajte s módou – v drevákoch! Dajte im šancu, aktuálne trendy nevyzerajú ako zdravotná obuv

16.06.2022, 15:00
Krása a móda

Zmena kurzu, milé dámy! Toto leto zabudnite na klasické platformy či gladiátorky, hitom medzi topánkami budú dreváky. Niekomu pripomínajú Holandsko, iným zdravotné sestričky. V každom prípade im treba dať šancu, ak chcete doslova kráčať s módou.

Móda sa neustále vracia a dôkazom toho sú aj dreváky. Ak tvrdíte, že toto si na nohy nikdy nedáte, len si spomeňte, že ste podobné vyhlásenia zrejme mali aj o „mrkvových“ nohaviciach alebo sakách s vypchávkami. Dreváky boli celé roky odsúvané na vedľajšiu koľaj a ostávala im nálepka pracovnej obuvi. Módnym hitom sa doteraz stali len raz, a to v sedemdesiatych rokoch. Po niekoľkých desaťročiach sa vracajú na scénu a majú veľký predpoklad zažiariť. Modernému oblečeniu dávajú nádych folklóru a miešajú extravaganciu s retro klasikou. Táto skutočnosť je pre dreváky šancou stať sa nadčasovou kvalitou, do ktorej sa oplatí investovať.

Mix štýlov

Masívna obuv je tu už niekoľko sezón. Letia platformy, ktoré okrem klasických sandál ovládli dokonca i tenisky. Posledné mesiace obúvame aj mokasíny s hrubou podrážkou. Dreváky sú prirodzeným nadviazaním na tento trend. Navyše, nosiť sa nebudú len klasické našuchovačky a lá Holandsko.

Návrhári prišli aj s módnou fúziou drevákov a muletiek, inokedy sa zas inšpirovali gumeným štýlom pripomínajúcim crocsy. Dnešné dreváky majú tiež podobu klasických šľapiek alebo sandál s remienkami.

Podrážky od výmyslu sveta 

To, čo robí dreváky drevákmi je, samozrejme, materiál podrážky. Trendom tejto sezóny však budú rôzne obmeny klasiky. Prvou zmenou je fakt, že dreváky nemusia byť nízke, ale pokojne s podpätkom - ihličkovým, klinovým alebo hrubým. Druhou, že drevo môžete nahradiť i gumou, korkom alebo inými materiálmi. V takom prípade topánka kopíruje tvar podrážky typickej pre dreváky. Pridajte si k tomu rôzne farby a vzory a dostanete obuv, ktorá v určitej forme zapasuje do šatníka každej z nás. Okrem čiernej a hnedej kože sa objavia aj oveľa kreatívnejšie a zábavnejšie vzory či odtiene.

Náš tip: Ak si chcete pozrieť na internete viac tipov, ako dreváky nosiť, hľadajte výraz clogs alebo nursing shoes.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 06:17