Vymeňte klasické gumičky za hodvábne a tešte za zo zdravých vlasov.dreamstime
StoryEditor

Zdravé vlasy a tvár bez vrások? Hodváb je tajnou zbraňou, ako to dosiahnete

10.06.2022, 12:00
Krása a móda

Hodváb je považovaný za luxusný materiál. Predurčuje ho k tomu jeho jemný, lesklý vzhľad, ktorý pôsobí elegantne. Avšak hodváb nie je len kus dobre vyzerajúcej látky. Má totiž vlastnosti, vďaka ktorým bude vaša pleť viditeľne mladšia a bez vrások a vlasy plné života. Stačí vymeniť klasickú obliečku na vankúš a gumičky do vlasov.

Morušový hodváb je nazývaný tiež „kráľovnou všetkých látok“. Priadka morušová ho vytvára ako vedľajší produkt pri výrobe kokónov. Hodváb je tenké, no zároveň pevné a tuhé proteínové vlákno z ktorého sa vyrábajú tie najjemnejšie tkaniny.

Udržateľný luxus

V šatníku každej ženy by mal byť aspoň jeden hodvábny kúsok. Blúzka, top, šaty, alebo šatka. Hoci za takýto hodvábny kus zaplatíte viac, je to investícia, ktorá vám vydrží roky. Kvalita hodvábu ho predurčuje k tomu, aby sa tak ľahko nezničil, čo z neho robí udržateľný materiál. Navyše, jeho sa módne trendy vôbec netýkajú. Hodváb je totiž v kurze už roky a je doslova nestarnúci. Neuveriteľne ženský a príjemný na dotyk. Výhodou hodvábu je, že ho môžete nosiť celoročne. V lete vás príjemne chladí, no v zime zahraje. Navyše vstrebáva vlhkosť a následne ju odparuje, čiže na ňom nezostávajú žiadne fľaky.

Hodváb do vlasov

To, prečo sú hodvábne gumičky pre vaše vlasy tým pravým a mali by ste siahať práve po nich, je pomerne jednoduché. Pravý morušový hodváb totiž obsahuje aminokyseliny, vodu a proteíny, čo je vlastne veľmi podobné tomu, z čoho sú zložené ľudské vlasy. Vlasy v chvoste, drdol, nedbalý uzol. To sú účesy, ktoré nosíte denne. Nielenže sú vlasy takto oveľa viac namáhané tým, že sú pevne stiahnuté, ale navyše sú oslabené od používania klasických gumičiek. Majú tiež väčší sklon k lámavosti. Hodvábna gumička je taká jemná, že na vlasy nevyvíja žiadny neprirodzený tlak aj napriek tomu, že je dostatočne pevná. Navyše hrivu doslova chráni tým, že z nej neodvádza vlhkosť, tým pádom sa koruna krásy nevysušuje a neštiepi. Ak sú vaše vlasy nepoddajné a elektrizujú, antistatické gumičky ich rozhodne skrotia.

Hodváb pre pleť

Vymeňte posteľnú bielizeň alebo aspoň vankúš za ten z prírodného morušového hodvábu a nechajte sa hýčkať aj počas spánku. Hodváb je priedušný materiál a prirodzene hypoalergénny. Roztoče, kvasinky ani plesne teda nemajú šancu. Jeho hladký povrch poskytne vašej pleti tú najlepšiu starostlivosť. Po prebudení nebudete musieť bojovať s otlačkami na tvári a značne eliminuje aj vznik nových vrások. Môžu za to už spomínané aminokyseliny, ktoré hodváb obsahuje. Tie hydratujú nielen vaše vlasy, ale aj pokožku, ktorá aj počas hlbokého spánku dokáže prirodzene dýchať, čo sa samozrejme odrazí na jej vzhľade.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 02:35