Trik so zamrazenými citrónmi vás prekvapí.pexels
StoryEditor

Trik s mrazeným citrónom musíte vyskúšať. Takto dosiahnete krásnu a žiarivú pleť

21.05.2022, 09:00
Krása a móda

Pokiaľ ste žena, ktorá sa snaží silu prírody a prírodných ingrediencií zaradiť do svojich každodenných kozmetických rituálov, potom máte iste overenú aj silu citrónov. S našou pleťou a vlasmi dokážu divy.

Citrónovú šťavu používame do rôznych masiek a roztokov, no ťažiť môžeme aj citrónovej kôry. Ale ako citróny spracovať a uskladniť? Jednoducho ich zamrazte!

Nabitá vitamínmi

Šťavu z citrónov využívame do poslednej kvapky, ale kôru zvyčajne hádžeme do koša. A to je škoda. Obsahuje až desaťnásobne viac vitamínov a živín oproti štave. Šupka je okrem céčka tiež bohatá na pektín a flavonoidy, čo ocení práve vaša pleť.

Do poslednej kôrky

Ak chcete z citróna použiť všetko, od šťavy, cez dužinu až po jeho kôru, podarí sa vám to práve zamrazením celého citróna.. Vďaka tomu, že bude tvrdý, ho môžete následne bez problémov nastrúhať. Do mrazničky dávajte len citróny v bio kvalite a poriadne umyté. Nastrúhaný prášok dajte do uzatvárateľnej nádoby, alebo igelitového vrecúška a môžete ho v mrazničke skladovať aj štyri mesiace. Skvelý tip je zmiešať prášok s vodou a naliať ho do nádobiek na ľad. Potom už len kocky ľadu pridáte do čistej vody alebo limonády. Ale nemusíte ho len piť.

Na vnútorné aj vonkajšie použitie

Prášok, ktorý ste si takto predpripravili, budete mať stále po ruke a pripravený na dennú konzumáciu. Začnite ráno pohárom vlažnej vody, do ktorej pridáte lyžicu citrónového prášku a máte tak zabezpečený denný prísun vitamínov. Navyše voda s citrónom má fantastický vplyv na naše telo a zdravie.

Aby ste mali žiarivú pleť, pripravte si masku zmiešaním prášku s troškou vody a lyžičkou medu. Naneste na tvár a po pár minútach pôsobenia opláchnite. Viac robiť nemusíte, citrón sa o všetko postará za vás.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 22:17