Zlepšite kvalitu svojich vlasov pomocou jednoduchého tréningu.Unsplash
StoryEditor

Tréning pre vlasy: Čím menej ich budete umývať, tým menej budú aj mastné

01.05.2022, 10:00
Krása a móda
Začína vás otravovať ten nikdy nekončiaci kolotoč s umývaním vlasov? Každé ráno stratíte kopec času umývaním, sušením a konečeným stylingom, pričom ďalší deň to musíte absolvovať celé odznova? Vlastne ste si to spôsobili samy, pretože čím viac si vlasy umývate a zbavujete pokožku prirodzeného mazu, tým viac sa ho snaží telo opäť vyprodukovať.

Vytrénujte si svoje vlasy a budete sa tešiť, že vydržia bez mastnoty aj niekoľko dní. Na začiatku vlasového tréningu to bude chcieť veľa trpezlivosti, ale výsledok bude určite stáť za to.

Náročný začiatok

Ak sa vám vlasy mastia tak, že je potrebné umývať ich denne, inak sú nepoužiteľné, začnite s vlasovým tréningom okamžite. Ako na to? Prvý deň si umyte vlasy obvyklým spôsobom. V prípade, že nepoužívate metódu dvoch šampónovaní, teraz je vhodný čas aplikovať ju. Docielite tým dokonale umytie pokožky hlavy aj vlasov. Počas vlasového tréningu používajte čo najmenej ďalších stylingových prípravkov, ktoré hrivu zbytočne zaťažia a podporia tvorbu mazu.

Predlžujte čas medzi umývaním vlasov

Bude vás to stáť veľa síl, nerozbehnúť sa do kúpeľne a neumyť si vlasy, ale vydržte. Čím dlhší interval medzi umývaním budete mať, tým rýchlejšie docielite požadovaný efekt. V prípade, že ste boli nútené umývať si vlasy každý deň, alebo každý druhý, vydržte do najbližšieho umývania aspoň tri až štyri dni. Ak už naozaj nestrpíte pohľad na ne, použite suchý šampón, ten vstrebe nežiadúcu mastnotu a nikto si nič nevšimne. Stiahnite vlasy do chvosta, prípadne do elegantného uzla, alebo vyberte čelenku a dotvorte si pekný účes, v ktorom sa budete cítiť príjemne. Riešením je tiež začať s tréningom pred víkendom, kedy viete, že nebudete musieť ísť medzi ľudí a ľahšie prejdete týmto obdobím zatvorené medzi štyrmi stenami.

Postupne ďalej zájdete

Princíp vlasového tréningu spočíva v tom, že z týždňa na týždeň je interval medzi jednotlivými umývaniami dlhší. Ak ste si spočiatku umývali vlasy každý tretí deň, opäť si ich umyte až na deň piaty či šiesty. To je už  skvelý pokrok a kopec ušetreného času. Tréning však nevznikol len pre úsporu času, ale najmä pre ozdravenie fungovania pokožky hlavy. S predlžovaním intervalov medzi jednotlivými oplachmi pokračujte, kým docielite intenzitu, ktorá bude pre vás vyhovujúca.

Správne produkty a ich použitie

Ak si chcete vlasy udržať bez mastnoty čo najdlhšie, zamerajte sa aj na výber vhodných produktov. Používajte čistiace šampóny, ktoré sú bez sulfátov, prípadne vyskúšajte prírodnú kozmetiku. Trh ponúka veľa možností a vy si tak môžete vybrať to, čo vám najviac vyhovuje. Ak používate kondicionér, či masku na vlasy, aplikujte ju len do končekov. Ako pomôcka nech vám slúži, že maska a kondicionér sa nanášajú len do tej časti vlasov, ktorá by bola v chvoste. Nenanášajte ich ku korienkom, ktoré sú už aj tak mastnejšie a hydratované od pokožky, vďaka prirodzeným olejom, ktoré produkuje.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 19:33