Domáce masky na vlasy, ktoré vás zbavia lupín či mastnoty.dreamstime
StoryEditor

Zo špajze rovno na vlasy: Lupín, mastnoty a vypadávania vlasov vás zbavia masky z potravín, ktoré máte bežne doma

16.04.2022, 06:00
Krása a móda
Pri starostlivosti o vlasy neexistuje problém, ktorý by sa nedal vyriešiť. A možno oveľa jednoduchšie ako by ste čakali. Tieto masky vás vyjdú pár centov a doma si ich môžete namiešať kedykoľvek.

Či už vás trápia lupiny, mastnota, alebo riedke vlasy, potraviny, ktoré máte bežne doma, si so všetkým poriadia. Vyskúšajte si vyrobiť jednu z týchto jednoduchých domácich masiek, ktoré nahradia kupovanú kozmetiku. 

Maska z kokosového oleja výborná na hydratáciu

Ak máte problém so suchosťou, mali by ste svojim vlasom dopriať poriadnu dávku hydratácie. Kokosový olej je vynikajúci  v tom, že dokáže preniknúť priamo do vlasovej kôry a zabrániť tak vzniku rozštiepených končekov, krepovateniu a nedostatočnej vlhkosti. Na túto nočnú masku budete potrebovať jednu polievkovú lyžicu kokosového oleja, ktorý si pred použitím ohrejte a napokon vmasírujte do vlasov. Vyhnite sa však korienkom. Napokon si vlasy zviažte do drdola alebo si ich prikryte sprchovou čiapkou. Keď sa zobudíte, olej poriadne vypláchnite a vlasy si umyte šampónom.

image

Maska z kokosového oleja.

dreamstime

Avokádová maska na poškodené vlasy

Sú vaše vlasy neustále vystavované chemickým prípravkom, žehličkám či farbeniu? Vykašlite sa na drahé produkty, ktoré nefungujú a vyskúšajte si vyrobiť jednoduchú domácu masku z avokáda. Tento zázračný plod obsahuje omega-3 mastné kyseliny, ktoré posilnia vlasy a dodajú im lesk a vlhkosť. Navyše, omladia aj pokožku hlavy. Na masku budete potrebovať polovicu avokáda, 1 PL olivového oleja, 1 PL medu a môžete použiť aj 3 kvapky obľúbeného esenciálneho oleja. Jednoducho ingrediencie zmiešajte a pomocou končekov prstov nanášajte zmes od spodnej časti vlasov smerom nahor. Nechajte pôsobiť približne 30 minút a napokon opláchnite vlasy šampónom.

image

Maska z avokáda.

dreamstime

Maska s banánom pre riedke vlasy

S rednutím vlasov má problém mnoho žien, najmä s pribúdajúcim vekom. Vieme vám s tým však pomôcť. Ak vaše vlasy strácajú objem a na pohľad či dotyk sú jemné, vyskúšajte im urobiť banánové smoothie plné proteínov. Banány sú bohaté na aminokyseliny a dôležité minerály, vďaka ktorým môžu hrive dodať elasticitu, hustotu a pevnosť. Výhodou je, že výsledky uvidíte už po prvom požití. Na masku budete potrebovať na dva žĺtky, dva ošúpané banány, 2 – 3 PL medu a 2 PL olivového oleja. Všetky ingrediencie zmiešajte, kým nevznikne pyré. Zmes vmasírujte po celej dĺžke vlasov, nechajte pôsobiť 20 – 30 minút a opláchnite studenou vodou.

image

Maska na vlasy z banánu.

unsplash

Škoricová maska na rast vlasov

Nerastú vám vlasy? Vyskúšajte masku na báze škorice, ktorá je známa tým, že stimuluje krvný obeh a podporuje rast vlasov. Okrem toho, má antioxidačné účinky a obsahuje veľmi dôležité vitamíny, minerály, ale aj bielkoviny. Je vynikajúcim liekom na poškodené vlasy a vypadávanie. Na masku budete potrebovať 1 ČL škorice, 1 ČL kokosového oleja a 4 ČL medu. Suroviny dobre premiešajte a naneste ku korienkom tak, aby pokryli celú pokožku hlavy. Nechajte pôsobiť 30 až 45 minút a napokon opláchnite. Aby ste sa dočkali požadovaného výsledku, mali by ste si ju robiť minimálne raz týždenne.

image

Škoricová maska na vlasy.

dreamstime

Na mastné vlasy použite masku z bielkov

Vajíčko nie je obľúbené len vďaka chuti, ale aj pre jeho liečivé účinky. Ukrýva v sebe nespočetné množstvo potrebných minerálov, ako napríklad zinok, vápnik a železo. Je prospešné na rast a pevnosť vlasov, ale zázračne pôsobí aj na nepríjemnú mastnotu. Maska z vaječného bielka pomáha vlasom zbaviť sa prebytočného mazu. Budete potrebovať jeden bielok a šťavu z polovice citróna. Zmes naneste na vlasy od korienkov až ku končekom a nechajte pôsobiť 30 minút až hodinu. Vždy oplachujte vlasy vlažnou a nie horúcou.

image

Maska z vaječného bielku.

dreamstime

Vlasová maska proti lupinám 

Buď používate zlé produkty, ľahšie na vás vplýva zmena počasia alebo máte jednoducho problém s tvorbou lupín. Ak si s nimi už neviete dať rady, máme pre vás riešenie. Vyskúšajte si vyrobiť vlasovú masku zo sódy bikarbóny, ktorá zbaví vaše vlasy šupín, mastnoty a suchosti. Do polovice šálky nalejte šampón a pridajte k nemu 1 – 2 PL sódy bikarbóny. Túto zmes poriadne vmasírujte do pokožky hlavy a nechajte pôsobiť približne 10 minút. Napokon opláchnite.

image

Vlasová maska zo sódy bikarbóny.

dreamstime
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 09:04