Instagram/visualdolls
StoryEditor

Video: Viete, ako si správne kontúrovať tvár? Poradí vám vizážistka Mária Šavlík

12.04.2017, 14:00
Krása a móda
Kontúrovanie tváre vám môže pomôcť zakryť nedostatky, ak viete ako na to. Odborníčka vám poradí, čo potlačiť a čo skryť na vašej tvári tak, aby ste jej dodali perfektný vzhľad!

Majka je vizážistkou, ale predovšetkým „normálnou“ ženou, ktorá si k lepšiemu vzhľadu dopomáha make – upom, tak ako my všetky. Práve preto vám bude pravidelne prinášať rôzne tipy a návody na líčenie, aby ste to spolu s ňou zvládli s väčšou ľahkosťou! Tak začnite týmto videom...

Spísané tipy na kontúrovanie od Márie Šavlík:

1. Na denné líčenie (bežný pracovný deň) odporúčam použiť pudrové korektory, zvýraznia čo majú, a nepôsobia ťažko a neprirodzene.

2. Na večerné môžeme použiť tuhé, výraznejšie korektory alebo make-upy...

3. Dobre si prezrieme svoju tvár, približne určíme aký typ tváre máme a konturovaním sa približujeme ,,ideálnemu typu tváre“, čiže oválu.

4. Potrebujeme 2 typy korektorov – svetlý a tmavý.

5. Tmavé korektory a make-upy použijeme na časti tváre ktoré chceme ,, potlačiť“, svetlejšie naopak na tie časti, ktoré chceme „vyzdvihnúť“.

6. Tmavé použijeme pod lícne kosti na ich zvýraznenie. Ak má niekto napríklad dlhšiu bradu, aplikujeme tmavý korektor na spodnú časť brady. Na širšie čelo tmavý korektor aplikujeme na spánkovú časť, od rastu vlasov, bližšie k stredu čela.

7. Svetlé korektory - stred čela, pod oči, stred nosa a stred brady (pod spodnú peru).

8. Všetko dobre roztieňujeme, aby sa vytvoril krásny prechod, čo vyzerá prirodzene.

9. Pri pudrových korektoroch použijeme štetec na pekné prechody, pričom ním robíme krúživé pohyby.

10. Pri tuhších korektoroch alebo makeupoch je vhodné použiť hubku na dobré rozpracovanie, ale zdatnejší môžu použiť aj štetec :-)

11. Ak použijeme výraznejšie korektory (make-upy) a zdá sa nám to viac výrazné, ako sme chceli, vezmeme štetec na púder, nanesieme púder v odtieni aký bežne používame a celú tvár prebehneme týmto štetcom. Bude to pôsobiť oveľa jemnejšie, odtiene sa jemne zlejú do seba.

Archív Mária Šavlík

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 03:42