unsplash.com
StoryEditor

Celulitída už NEMUSÍ byť neporaziteľným strašiakom: TIETO tipy na ňu zaručene fungujú

17.09.2021, 15:00
Krása a móda
Celulitída je prirodzená vec, no potrápiť dokáže mnohé ženy. Vyskúšajte tieto tipy, ktoré vám pomôžu skoncovať s ňou!

PITNÝ REŽIM

Správny pitný režim je skutočne kľúčový. Voda odplavuje z tela toxíny a zabraňuje im ukladať sa v podkoží. 

POHYB

Jednou z najúčinnejších zbraní je pohyb. Pravidelné cvičenie a fyzická aktivita sú zabijakmi celulitídy. 

STRAVA

Pestrá, vyvážená a najmä zdravá strava je veľmi dôležitá, raz za čas by ste si mali dopriať aj detoxikačnú kúru, ktorá zbaví vaše telo škodlivých látok a odplaví toxíny. Detox má aj iné skvelé účinky pre vaše telo, no pri odbúravaní celulitídy je to skvelým pomocníkom. 

ZÁBALY

Vyskúšajte si spraviť rôzne zábaly z prírodných byliniek, ktorá majú blahodárne účinky aj v boji proti celulitíde. Skúste si spraviť zábal z rozmixovaného ovocia s bielym jogurtom a smotanou, natierajte si miesta s výskytom celulitídy s feniklovým, či ružovým olejom. Obklady zo žihľavy vedia byť tiež veľmi prospešné, môžete si do vášho obľúbeného telového mlieka primiešať škoricu, ktorá má preukázateľne pozitívny efekt pri celulitíde. 

ZDRAVÝ ŽIVOTNÝ ŠTÝL

Tieto dve veci sú doslova privolávačmi celulitídy: alkohol a cigarety. 

MADEROTERAPIA

V posledných mesiacoch sa často stretávame s pojmom maderoterapia. Je to účinný zabijak celulitídy, ktorý skutočne funguje. Pár sedení na tejto procedúre vám vie zmeniť celú postavu a je mimoriadne prospešná pre vaše zdravie. Vďaka dreveným valčekom sa poriadne premasíruje prietok lymfy, naštartuje sa metabolizmus a tak sa z tela vylučujú škodlivé látky, toxíny, tukové vrstvy, ktoré si inak telo ukladá do zásob. A tie zásoby nám tvoria celulítídu: takzvanú pomarančovú kožu. 

NEZABÚDAJME ženy, že sa máme milovať také, aké sme. Celulitídu má takmer každá žena a netreba sa za ňu hanbiť, je to normálne a prirodzené. Pokiaľ sa ale trápite a radi by ste sa jej zbavili, vyskúšajte hore uvedené tipy, ktoré vám pomôžu postupne eliminovať a odstrániť pomarančovú kožu. Treba byť hlavne trpezlivá a vytrvalá, kým sa dostavia prvé výsledky. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 11:55