pexels.com
StoryEditor

Využijete ho nielen ako sladidlo, ale aj v kozmetike. Poznáte zázračné účinky medu na krásu?

25.08.2021, 15:00
Krása a móda
Med sa nepoužíva v kozmetike len tak náhodou. Má totižto vynikajúce blahodárne účinky aj na pokožku!

Med má blahodárne účinky na naše zdravie preto nie je prekvapením, že sa používa aj v kozmetike. Nie len, že je skvelý pre naše telo, no jeho vlastnosti pomáhajú aj našej pokožke. 

Medové masky a zábaly sa používajú už dlhé roky. Med je totižto mimoriadne hydratačný a poradí si ľahko aj s najsuchšou pleťou. Taktiež má antibakteriálne účinky, zbavuje pleť nečistôt a je ideálny na liečbu a prevenciu akné. Pôsobí aj proti starnutiu, jeho účinky sú extrémne vyživujúce pre pokožku, dodáva pleti vlhkosť bez toho, aby ostala po nanesení mastná. 

MED A PERY

Med je skvelý na hydratáciu pier. Hydratuje, zvláčňuje a predovšetkým nesmierne vyživuje. Stačí, ak si med nanesiete na niekoľko minút na pery a necháte pôsobiť. Taktiež môžte vyskúšať jemný peeling na pery, zmiešajte si med a kryštálový cukor, pery ostanú hladké a vyživené. 

MED A PLEŤ

Masku s pridaným medom si môžete zakúpiť v hocijakej drogérii, no viete si ju jednoducho pripraviť aj doma. Je skvelá na liečbu a prevenciu akné, má antibakteriálne účinky a vaša pleť ostane hydratovaná po celý deň. Zmiešajte si v miske lyžičku citróna, lyžičku medu a aplikujte na tvár na niekoľko minút. Med môžete zmiešať aj s inými prírodnými zázrakmi, vždy podľa toho, aký máte typ pleti a s čím by ste chceli pomôcť. 

MED A TELO

Med vyčistí a vylieči infikované rany, ako zábal vie pomôcť pri liečbe rán, popálenín, preležanín a iných kožných problémoch. Urýchľuje proces hojenia, nemusíte ho s ničím miešať, stačí, ak z neho pripravíte zábal a umiestnite na postihnuté miesto. 

MED A VLASY

Med pôsobí perfektne napríklad aj na rozštiepené končeky. Zmiešajte si olivový olej s medom a naneste túto zmes na končeky, či do celých vlasov. Vaše vlasy ostanú po tejto maske hebké, jemné, lesklé a predovšetkým vyživené. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 20:14