pexels.com
StoryEditor

Prvá pomoc pri spálenej pokožke: Čo vám účinne POMÔŽE?

11.08.2021, 15:00
Krása a móda
Ako si schladíte spálenú pokožku? Tieto triky vám zaručene pomôžu!

Spálenej pokožke sa dá jednoducho vyhnúť, stačí si kúpiť kvalitný spf faktor a pravidelne sa natierať. Čo sa ale stane, ak na to zabudnete? Spálená pokožka je veľmi bolestivá a nepríjemná, no viete jej pomôcť s hojením a účinne ju schladiť. Ako na to?

Okrem produktov po opaľovaní si vieme pomôcť aj nasledovnými jednoduchými trikmi.

Aloe Vera

Aloe Vera je priam stvorená na spálenú pokožku. Ukľudní ju a oddiali bolesť. Dokáže ju aj liečiť a urýchľuje jej hojenie. 

Biely jogurt

Starý dobrý recept je použitie jogurtu, či smotany. Pokožku dokážu upokojiť a príjemne ochladiť. Jogurt a smotanu rozotrite po spálenej pokožke a nechajte aj niekoľko minút pôsobiť. Natieranie kľudne opakujte.

Čaj

Čaj je tiež skvelou alternatívou, idálne bylinkový, upokojujúci. Necháme vyluhovať bylinky, namočíme handričku, ktorú následne položíme na spálenú pokožku. Necháme obklad pôsobiť aj pól hodinu a proces opäť zopakujeme. 

Ľadové obklady

Jednoduché a tak účinné. Ľadové obklady v podobe mokrých studených uterákov, či mrazených produktov sú skvelými pomocníkmi. Priložíme ich na spálené miesto a necháme pôsobiť. Nikdy však neprikladajte na pokožku mrazený produkt, ktorý nie je obalený v handre, či uteráku. 

Kokosový olej

Kokosový olej má množstvo pozitívnych účinkov a jeden z nich pôsobí aj na spálenú pokožku.

Ovsené vločky

Rozmixujte si ovsené vločky s pridaním horúcej vody a vytvorte si masku, ktorá vám so spálenou pokožkou pomôže. Kľudne do pripravenej masky vmiešajte aj biely jogurt, či smotanu a rozotrite po celom spálenom mieste. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 16:30