S týmito kúskami budete vyzerať o niekoľko rokov mladšiepexels
StoryEditor

Tieto trendy kúsky vám uberú vek. Prezradíme vám, ako vyzerať o 10 rokov mladšie

24.02.2022, 16:00
Krása a móda
Už nemusíte míňať peniaze na predražená kozmetické prípravky či skrášľovacie procedúry, ktoré vám uberú vek. Niekedy stačí zvoliť vhodné farby, strihy či vzory, vďaka ktorým môžete len pomocou oblečenia vyzerať aj o 10 rokov mladšie. Poradíme vám, ako by mal vyzerať váš šatník.

Poradíme vám, ako by mal vyzerať váš šatník, ak sa chcete reochu omladiť. Šaty majú tú silu, že vám vďaka vhodnému výberu budú tipovať o niekoľko rokov menej. 

Farby vás omladia

Ak túžite vyzerať mladšie, mali by ste sa čo najviac vyhýbať tmavším odtieňom, ktoré síce vzbudzujú autoritu, ale môžete v nich veľmi rýchlo zostarnúť. Na druhej strane svetlejšie a jasnejšie tóny spôsobia, že budete vyzerať otvorenejšie a zábavnejšie, tým pádom i mladšie. A preto prvé pravidlo mladistvého obliekania znie, nebojte sa farieb. Samozrejme, neznamená to, že musíte chodiť ako kanárik, stačí ak do celkové outfitu pridáte jeden farebný prvok a okamžite budete vyzerať sviežejšie. Určite sa pýtate, aké farby sú naozaj omladzujúce? Prvou farba, ktorá zvýrazní váš tón pleti je tyrkysová. Taktiež je vhodná aj sýta purpurová či červená, alebo svetlomodrá. Najlepšou farbou je však jemná fialová, ktorá rozhodne omladí váš celkový vzhľad a je aj farbou tohto roka.

Výber správnych vzorov

Áno, vzory sú veľmi dôležité, pretože vyzerajú hravo, zábavne a mlado. Avšak dôležitý je aj ich správny výber. Širšie pruhy, cik-cakové čiary či zmiešané geometrické potlače môžu vyznieť konzervatívne a prísne, preto si radšej vyberte niečo jemnejšie. Taktiež nie sú vhodné ani veľké nezmyselné logá a obrázky na tričkách, v tých by ste mohli pôsobiť až infantilne. Do vášho šatníka skúste zaradiť jemné kvetinové motívy, ktoré vám vďaka svojmu romantickému nádychu dodajú nežnosť. Vždy sa snažte voliť vzor v svetlejších odtieňoch. Môžete vyskúšať jemné minimalistické bodky, úzke vodorovné pruhy či zvieracie vzory, vďaka ktorým budete vyzerať energickejšie.

Strihy a materiál

Čo sa týka materiálu, tak by ste sa určite nemali báť investovať do kvalitných a nadčasových kúskov. Dajte si pozor na krčivé látky, ktoré pôsobia lacno a tiež zvýraznia vrásky. Vek vám môžu pridať aj tkané, hrubé textílie, ktoré pôsobia ťažkopádne už na pohľad. Ak túžite vyzerať mladšie, mali by ste si do šatníka pridať blúzky a blejzre, na ktorých sa dajú vyhrnúť rukávy. Zápästia sú totiž jednou z najštíhlejších častí tela, a tým že ich odhalíte, si môžete ubrať roky, keďže budete pôsobiť štíhlo a fit. Pri kúpe nohavíc by ste mali voliť najmä strihy, ktoré ukážu vaše členky. Rovnako ako zápästia, aj členky sú štíhlou časťou tela. Vhodné sú skrátené dĺžky nohavíc, sukní či šiat. Ak potrebujete zúžiť pás, voľte nenápadné voľnejšie strihy, ktoré si jednoducho môžete ležérne zastrčiť za opasok či okraj nohavíc.

Veľké doplnky

Ako sme už spomínali pri farbách, ak chcete vyzerať mladšie, mali by ste sa zamerať na svetlejšie odtiene. To platí aj pri doplnkoch. Pestrofarebné šatky, náhrdelníky či brošne nie len že pôsobia sviežo, ale dokážu zvýrazniť črty vašej tváre. Veľkosť šperkov či tašiek je rovnako dôležitá. Masívne náhrdelníky alebo moderné kabelky budú preto vyzerať naozaj skvelo. V tomto prípade je veľmi dôležité, aby ste prestali nosiť doplnky, ktoré sú veľmi malé či neviditeľné.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 07:49