Ako nosiť kovbojské čižmy?instagram/deezee
StoryEditor

Tradičné, ale aj sexi: Naučíme vás, ako nosiť kovbojské čižmy

17.02.2022, 16:00
Krása a móda
Kovbojské čižmy. Pri týchto slovách vám nepochybne ako prvý napadne Divoký západ. Avšak táto obuv je každý rokom čím ďalej, tým viac populárnejším a obľúbeným doplnkom v šatníkoch žien po celom svete. Prezradíme vám, ako ich nosiť, s čím kombinovať a cítiť sa aj v tradičnom sexi.

Kovbojské čižmy, ako ich poznáme dnes, sa dostali do módy na konci štyridsiatych rokov, ale skutočný zrod tohto štýlu siaha do ďalekej minulosti. Čižmy boli pôvodne navrhnuté pre skutočných kovbojov, ktorí žili na pomedzí 18. storočia. Menej známa značka Lucchcese bola prvou, ktorá začala využívať tento jedinečný štýl. Prvou celebritou, ktorá požiadala o vlastný dizajn kovbojskej obuvi pod ich patronátom, bol americký spevák Bing Cosby a dokonca sa hovorí, že hollywoodsky herec John Wayne bol verným zákazníkom značky viac než 50 rokov.

Do sveta módy sa štýl Divokého západu dostal najmä vďaka ikonickej Marilyn Monroe, ktorá v kovbojskom outfite pózovala na valentínskych plagátoch. Od toho momentu sa tento gýčovitý, ale zároveň svieži štýl stal v spoločnosti veľmi populárny. Ani s nástupom diskotékovej éry nemohli kovbojské topánky chýbať na žiadnom parkete. Aj keď bola podobná obuv na kráľovskom dvore považovaná za kontroverznú, koncom 80. rokov s kovbojkami prišla aj princezná Diana, ktorá sa takto obliekla na zápas póla vo Windsore.

Kovbojské topánky si v ďalších desaťročiach prešli rôznymi zmenami. Umelci country hudby a popové hviezdy, ako Taylor Swift či Britney Spears, nosili na červenom koberci nelichotivé vyšívané verzie v kombinácii s letnými šatami. Tomuto štýlu sa neskôr snažili dodať dôveryhodnosť Kate Moss a Sienna Miller, ale poškodená reputácia týchto topánok už bola na tanieri. Napokon sa v roku 2014 prelomili ľady, keď dizajnér Tom Ford pretvoril kovbojské topánky na vyšší level. Odvtedy sú každým rokom viac a viac v kurze, a preto by nemali chýbať ani vo vašom šatníku. Aby sa nestalo, že bude znovu poškodené meno kovbojských topánok, naučíme vás, ako nosiť a kombinovať túto všestrannú obuv.

  • Klasika po kovbojsky

Začneme od základov, a to hnedými či bielymi kovbojskými čižmami v kombinácií s košeľovými šatami, napríklad z džínsoviny alebo flanelu, v zemitých farbách. Outfit zavŕšte hnedým alebo bielym klobúkom so širokým okrajom. Výsledkom je spojenie pravého kovbojského štýlu a mestskej elegancie.

  • V kombinácii s džínsami

Ak ste skôr denimový typ, môžete vyskúšať skombinovať čierne semišové čižmy s rozšírenými džínsami. Pre mestský šmrnc doplňte outfit čiernym svetrom a krátkou vestou. Pri doplnkoch vsaďte na jednoduchosť, napríklad okuliare či mini čierna kabelka so strapcami podčiarknu celkový look.

  • Sexi kovbojka

Vyberte si buď koženú sukňu, alebo krátke kožené nohavice, ktoré doplníte bielym tričkom či rolákom. Dlhšia kožená bunda bude vynikajúcim výberom aj do chladného počasia. K outfitu nesmú chýbať vzorované kovbojské čižmy a malá decentná kabelka.

  • V jednoduchosti je krása

Nie ste vyznávačom farieb? Skúste zvoliť hnedé alebo čierne lakované kovbojské čižmy. Doplňte ich bielymi džínsami a svetrom, ktorý zakryjete takmer po členky dlhým hnedým kabátom. Pre mestský štýl doplňte šatku a mini kabelku.

  • Nebojte sa farieb

Nemali by ste sa báť ísť aj do farebnejších kúskov. Môžete zvoliť napríklad červené alebo ružové kovbojské čižmy, ktoré doplníte jednoduchými šatami v boho štýle. Outfit oživte menšou taškou či ruksakom so strapcami. Jednoducho, nechajte vaše topánky vyniknúť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 14:58