Ako sa správne postarať o naše pery v zime?Pixabay
StoryEditor

Trápia vás popraskané pery? Zistite, ako sa o ne počas zimy starať čo najefektívnejšie

08.02.2022, 18:00
Krása a móda
Aj vás v zime trápia suché pery viac než inokedy? Poznáme zaručené recepty, vďaka ktorým sa vás tento problém nebude viac týkať.

5. Peeling nie je len kozmetickým výstrelkom

Peeling na pery sa odporúča používať pred aplikáciou akéhokoľvek rúžu, aby sa zabránilo ich praskaniu, a to dokonca každý druhý deň. Je známe, že jemná exfoliácia pokožky môže pomôcť pri odstraňovaní odumretých buniek. Pery nie sú výnimkou. Vyrobte si napríklad domáce peelingy, pomocou ktorých vrátite ústam prirodzenú hebkosť. Pre suché a popraskané pery je základom med a cukor, pričom uprednostnite kvalitný, hnedý. Táto zmes je bohatá na antioxidanty a čiastočne chráni aj pred UV žiarením. Med s cukrom zmiešajte v pomere 1:2 a ľahučko peeling rozotrite po perách. Nechajte pôsobiť 5 až 10 minút a napokon opláchnite vlažnou vodou

6. Oleje na pery

Možno ste si zamilovali trend pleťových olejov. V takom prípade si ich zoberte na pomoc aj pri starostlivosti o pery. Kombinácia citrónovej šťavy a mandľového oleja je napríklad vysoko účinná na zosvetlenie farby vašich pier. Zmes poskytuje hydratáciu a vlhkosť, vďaka čomu sú prirodzene pružné a ružové. Postačia dve polievkové lyžice mandľového oleja a dve-tri kvapky citrónu, ktoré takisto necháte pôsobiť na perách. Po 5 až 10 minútach pery umyte vlažnou vodou. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
07. máj 2024 17:00