Ako sa správne postarať o naše pery v zime?Pixabay
StoryEditor

Trápia vás popraskané pery? Zistite, ako sa o ne počas zimy starať čo najefektívnejšie

08.02.2022, 18:00
Krása a móda
Aj vás v zime trápia suché pery viac než inokedy? Poznáme zaručené recepty, vďaka ktorým sa vás tento problém nebude viac týkať.

Dalo by sa povedať, že zima je už akýmsi synonymom suchej pokožky. O to viac, ak ide o pokožku na perách, ktorá je výrazne tenšia a tým pádom aj citlivejšia. Mrazivé počasie a nízka vlhkosť majú za následok, že ústa nám „praskajú“ a krvácajú – najmä ak nepožívame pravidelne balzam či masť na pery. Ich regenerácia následne trvá nejaký ten čas. Vieme, ako tomu predídete a udržíte svoje pery hydratované nielen celú zimnú sezónu.

1. Žiadne olizovanie pier

Bežnou ľudskou vlastnosťou počas zimy je časté olizovanie pier, čo spôsobuje ich rýchle vysušovanie. Najskôr dochádza k vylučovaniu slín na povrch a nakoniec k spomínanému poškodeniu pier. Ak máte tento zlozvyk, môže byť ťažké odstrániť ho. Ale vždy, keď si uvedomíte, že si pery takto zvlhčujete, snažte sa s tým prestať.

2. Nezabúdajte na kvalitný balzam

Najtriviálnejší a najjednoduchší trik na udržanie zdravých plných pier je večerné používanie kvalitného balzamu. Takým je prípravok bez parabénov a alkoholu. Vaše pery tak zostanú počas spánku hlboko vyživované a zvlhčené. Vysušovať ich však môžu aj matné a dlhotrvajúce rúže, preto sa im vyhnite, a to najmä v prípade už poškodených pier. Tónovací balzam im na rozdiel od rúžu dodá nielen farbu, ale aj výživu. Ak si ale bez rúžu neviete predstaviť ani jeden pracovný deň, vyskúšajte naniesť malú vrstvu tónovacieho balzamu pred  jeho použitím a vaše pery zostanú hladšie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 11:50