Ako sa zbaviť suchých a popraskaných chodidiel?
StoryEditor

Doprajte si luxus pedikúry doma. Suchých a popraskaných chodidiel sa dokážete zbaviť aj sami

23.01.2022, 10:00
Krása a móda
Suchá, drsná a popraskaná koža na chodidlách je úplne bežná vec. Nohy majú totiž menej mazových žliaz a sú omnoho viac namáhané ako iné oblasti vášho tela. Je dôležité, aby ste vedeli, čo ich spôsobuje a ako im predísť. Taktiež vám prezradíme, ako sa tohto problému môžete zbaviť v pohodlí domova.

Zlá obuv či príliš horúci kúpeľ

Problém suchých a popraskaných chodidiel trápi v súčasnosti takmer každého, ale existuje niekoľko spôsobov, ako sa ich zbaviť. Avšak najprv by ste si mali uvedomiť, čo ich vlastne spôsobuje. Keď koža okolo päty vyschne a zhrubne, nadmerný tlak na jej tukový vankúšik môže privolať to, že sa na nej vytvoria praskliny alebo trhliny. Je podstatné, aby ste vedeli, že niektoré veci zvyšujú pravdepodobnosť výskytu tohto problému. Patrí sem napríklad nosenie obuvi s otvoreným podpätkom, príliš horúci kúpeľ, používanie drsných mydiel či suché a chladné počasie. Najčastejším problémom vzniku suchých piet je však dlhé státie. Taktiež niektoré zdravotné stavy môžu viesť k popraskaným pätám ako obezita, cukrovka, ekzém, rôzne chronické zápalové ochorenia či ploché nohy. Pozrite sa, ako sa dá tomuto problému vopred predísť.

image

Herpes dokáže potrápiť ako ženy, tak aj mužov. Ako sa ho čo najrýchlejšie zbaviť?

Problému môžete jednoducho predísť

Skôr než problém vznikne, môžete mu jednoducho predísť. Najdôležitejšia je obuv, a preto ak máte sklony k zvýšenej tvorbe popraskaných piet, skúste nájsť topánky, ktoré vám budú správne sedieť a dostatočne podporia vaše chodidlá. Vždy, keď je to možné, noste obuv s pevným široký podpätkom, ktorý podopiera a tlmí vaše päty. Taktiež by ste sa mali vyhnúť šľapkám a sandálom, ktoré zvyšujú riziko vysušenia nôh.

Zabrániť tvorbe tohto problému môžete aj tak, že sa začnete o svoje nohy každodenne starať, budete kontrolovať ich stav a udržiavať vaše telo neustále hydratované. Samozrejme, mali by ste dbať aj na nosenie kvalitných ponožiek či vložiek do topánok, ktoré pomáhajú predchádzať rozširovaniu problému so suchými chodidlami. Avšak ak ste mu nestihli vopred predísť, prezradíme vám, ako si ho môžete vyliečiť v pohodlí domova.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 11:49