dreamstime
StoryEditor

Muži úprimne a bez okolkov: Čo si SKUTOČNE myslíme o celulitíde?

27.03.2021, 12:35
Krása a móda
Pomarančová koža je strašiakom každej z nás. Aj keď ju berieme ako súčasť nášho tela, z času na čas sa pozastavíme nad tým, ako ju vníma okolie... už však nemusíte. Vyriešili sme to za vás!

Podľa dermatológa Dr. Howarda Murada, ktorý liečil i známe osobnosti ako modelku Kate Moss či speváčku Jennifer Lopez, mnohé ženy vlastne ani nevedia, čo je to celulitída, ako píše dailyrecord.co.uk. „Celulitída nie je v skutočnosti problém tuku, ale týka sa kože. Nemá nič spoločné s tým, koľko vážite alebo koľko kilogramov stratíte,“ upozornil odborník. Problém je údajne v tom, že nežnejšie pohlavie tomuto problému celkom nechápe, takže ani nemôže vedieť, ako ju účinne liečiť. Môže vynaložiť veľké úsilie na stratu hmotnosti, odbúravanie tukov a ošetrenie pokožky rôznymi kozmetickými prípravkami, ktoré sľubujú úbytok centimetrov. V konečnom dôsledku to však všetko môže byť na nič.

Nadobro by sme sa mali rozlúčiť s rôznymi krémami, ktoré sú vraj proti celulitíde. Doktor upozorňuje, že spôsobujú opuch, čím vlastne menia vzhľad kože. Dokonca odmieta aj liposukciu, ktorá môže vzhľad celulitídy len zhoršiť. Odstraňuje hlboké vrstvy tuku priamo pod kožou. Dr. Murad tvrdí, že celulitída je v skutočnosti spôsobená svalovou atrofiou. K nej dôjde vtedy, keď vrstva svalov zoslabne a oddelí sa od pokožky, takže tukové usadeniny sú vidieť. Zbaviť sa jej teda môžete len intenzívnym cvičením a zdravým stravovaním, čo je beh na dlhú trať. 

Otázkou je, či nám celulitída zásadným spôsobom prekáža, alebo jej jednoducho pripisujeme väčšiu váhu, než má. Ako ju teda vnímajú muži? 

Nikolas (34)

Nebudem klamať. Ak ide o jednoduchú, nezáväznú známosť s účelom zabaviť sa, tieto detaily si všímam a som vyberavý. Myslím si, že vo vzťahu sa na tieto veci budem pozerať inak - aj moja expriateľka mala niekoľko nedostatkov, ktorým som nevenoval žiadnu pozornosť, nakoľko som ju ľúbil.

Šimon (28)

Nepáči sa mi, keď má žena nadváhu. Nepriťahuje ma povestné krv a mlieko, som rád keď si baba postavu udržiava. V tom prípade neriešim žiadnu celulitídu či strie, koniec koncov je pre mňa takáto žena stále rovnako vzrušujúca.

Lukáš (30)

Čo ja viem, beriem ju ako prirodzenú súčasť ľudského tela. Rozhodne jej my muži nepripisujeme takú pozornosť ako vy ženy.

Rado (24)

Úprimne nevšímam si to. Z času na čas to moje oko zaregistruje, no nevnímam to ako žiadny efekt. 

Kristián (29)

Je mi to skutočne jedno. Keď je žena atraktívna a priťahuje ma, načo sa zaoberať celulitídou?

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. apríl 2024 17:08