shutterstock.com
StoryEditor

Vyrobte si doma lacnú kozmetickú starostlivosť proti starnutiu!

11.02.2021, 15:45
Krása a móda
Túžite po mladistvom vzhľade, ale nechcete za kozmetickú starostlivosť utratiť horibilné sumy? Rozmaznávajte sa s naším domácim ošetrujúcim programom, ktorý vám v okamihu odčaruje pár rokov. Okrem toho nezaťažíte ani peňaženku.

Rozmaznávajte telo do hlavy po päty
Mlieko, ktoré máme v chladničke, obsahuje ošetrujúce vitamíny A, D a E, rovnako ako cenné aminokyseliny a minerálne látky. Vďaka mlieku máme nielen zdravšie telo a pevnejšie kosti či zuby, ale mlieko zabezpečí aj hladkosť našej pleti.
RECEPT NA MLIEČNY KÚPEĽ: Do vane naplnenej vodou vlejte 2 litre plnotučného mlieka a pridajte osem kvapiek éterického harmančekového oleja. V kúpeli relaxujte 15 minút.

Pevná pokožka na krku a dekolte
Aby sa napla jemná koža na krku a vo výstrihu, čistite tieto partie najlepšie každý deň jemnou pleťovou vodou. Drobné vrásky následne vyhladí citrónová maska.
RECEPT NA CITRÓNOVÚ VZPRUHU: Zmiešajte šťavu z jedného citróna s dotuha vyšľahaným jedným bielkom. Zmes v hrubej vrstve naneste na krk a dekolt a po 10 minútach pôsobenia zmyte vlažnou vodou.
EXTRA TIP: Účinok sa zosilní, keď masku prekryjete fóliou na uchovávanie čerstvých potravín.

Zamatovo hebké pery
S hladkými, akoby vyžehlenými perami, ktorým sa venuje správna starostlivosť, budete vyzerať omnoho mladistvejšie. Napomáha tomu ochranný balzam na pery.
RECEPT NA BALZAM NA PERY: Zmiešajte 50 ml rozohriateho včelieho vosku so 100 ml mandľového alebo jojobového oleja. Podľa potreby pridajte trochu (asi 20 g) kakaového masla a niekoľko kvapiek harmančekového alebo iného éterického oleja. Všetko dobre premiešajte, preložte do uzatvárateľnej dózy a nechajte vychladnúť. Potom nanášajte na pery prstom.

Hladká pleť
Pomaranče obsahujú veľa vitamínu C, ktorý napína spojivové tkanivo, a tak zvyšuje pružnosť pokožky. A ešte lepšie je, že obsiahnuté ovocné kyseliny dokonca redukujú vrásky! Veľmi dobre to funguje s ovocnou maskou na tvár.
RECEPT PRE KRÁSNU PLEŤ: Rozmiešajte dve lyžice medu a lyžičku pomarančovej šťavy. Zmes naneste v rovnomernej vrstve na tvár, jemne vmasírujte a potom ešte priložte na líca a čelo niekoľko koliesok pomaranča. Nechajte pôsobiť 20 minút, potom dôkladne zmyte.

Žiarivé oči
Či už vás trápia kruhy pod očami, začervenanie alebo suché viečka, je proti tomu ideálnym pomocníkom zázvor. Nanášajte si na partie okolo očí jemným poklepávaním každý večer trochu zázvorovej vody, ktorá výborne vitalizuje.
RECEPT PRE ISKRIVÝ POHĽAD: Prelejte vriacou vodou dva až tri plátky čerstvého zázvoru, nechajte 10 minút lúhovať a potom mierne vychladnúť. Do zázvorovej vody opatrne namočte vatový tampónik a ošetrite partie okolo očí. Pritom dávajte pozor, aby sa voda nedostala do očí!

Predchádzanie vráskam
Robte častejšie grimasy pred zrkadlom! Touto pravidelnou tvárovou gymnastikou sa dá účinne oddialiť tvorba vrások.
OKOLIE PIER: Roztvorte doširoka spodnú a hornú čeľusť a pery zrolujte trochu dovnútra cez zuby. Vydržte 15 sekúnd, potom uvoľnite. Opakujte šesťkrát.
POSILNENIE KRKU: Skloňte hlavu dozadu a napnite krčné svaly. Otvorte ústa, pri ich zatváraní vysuňte dolnú čeľusť vpred. Krátko vydržte a potom napätie uvoľnite. Cvik opakujte päťkrát.
NAPÍNANIE ČELA: Obe ruky položte naplocho cez seba na čelo. Zatvorte oči a potom 15 sekúnd striedavo napínajte a povoľujte svaly na čele proti tlaku rúk. Toto cvičenie opakujte šesťkrát.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 19:27