pexels
StoryEditor

Tieto mejkapové chyby vám zbytočne pridávajú roky navyše

16.12.2020, 12:00
Krása a móda
Makeupom sa dá veľa chýb a nedostatkov na tvári napraviť a zachrániť, za predpokladu, že sa namaľovať viete. Dá sa ním však aj veľa pokaziť! Ktoré "ťahy" nám vyslovene pridávajú na veku?

1. Krycí makeup v kombinácii s nenakrémovanou pleťou

Šupinky po tvári, dehydrovaná pokožka bez jasu a na tom vrstva krycieho, hutného makeupu? Celé zle! Niečo takéto vám pridá niekoľko rokov. Urobte si radšej píling, potom sa dobre nakrémujte a dajte si rozjasňujúci makeup. Na nedokonalosti použite korektor, lokálne.

2. Tmavo ružové líčka ála Marfa

Ružové líčka, ale viete aké myslíme - v takej cukríkovo ružovej farbe, nanesené do stredu líc v tvare kruhu. Hrôza! Toto nie iba že zostaruje, ale aj vytvára komický výraz. Ak máte rada ružovú farbu lícenky, zvoľte radšej koralovú či lososovú farbu a ťahajte do stratena...

3. Čierne hrubé linky

Čiernu linku na spodnom viečku sa snažte vždy akoby rozmazať, nikdy nesmie ostať ostrá, veľmi to totiž zdrsňuje pohľad. Cez deň siahnite radšej po hnedej farbe linky ako po čiernej. A túžite po linke ála Amy Winehouse, musíte sa ich naučiť robiť precízne a dokonalo. Inak na tento trend zabudnite!  

4. Tenké obočie

Jednak je už úplne out a jednak vyslovene špatí tvár. Pozrite sa na detskú tvár - deti mávajú hrubšie obočie, preto ak chcete pôsobiť mlado a sviežo, netrhajte si obočie na tenko.

5. Hrubá kontúrka

Tento krok opticky zmenší pery a celkovo sprísni výraz tváre. Ak si chcete pery zväčšiť, kontúrku podobnej farby ako pery rozmažte do stratena a pery vyplňte podobným rúžom a zakončite leskom. Nikdy nepoužite IBA kontúrku.

6. Tmavé obočie

Obočie by malo byť v podobnej farbe ako vlasy, možno o trošku tmavšie. Ak ste blondínka a obočie nosíte čierne, je to krok, ktorý vám pridá zopár rôčkov.

7. Makeup pod očami

Pod oči sa požíva zásadne svetlý korektor, ktorý sa neusádza vo vráskach a rozjasňuje očné okolie. Tmavý makeup tesne pod očami robí veľmi unavený výraz tváre.

8. Metalické tiene

Treba ich vedieť naozaj profesionálne naniesť a nie každé oko je na ne vhodné. Najmä starším ženám "vytiahnu" vrásky na povrch. Hodia sa skôr na večernú príležitosť, takže pokiaľ nejdete na ples alebo maškarný (za morskú pannu) alebo nemáte do 25 nepoužívajte ich.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 19:00