shutterstock.com
StoryEditor

Vyrobte si doma masku na tvár proti vráskam. Je účinná a nezaťaží vašu peňaženku

09.12.2020, 14:10
Krása a móda
Recepty na hebkú a mladistvú pleť sa skladajú z ingrediencií, ktoré sú dostupné všade. Uberme si niekoľko rokov vďaka domácej kozmetike, za ktorú sa nám poďakuje nielen pleť, ale aj peňaženka.

Napne krk a dekolt
Pokožka na krku a výstrihu je veľmi jemná preto si vyžaduje optimálne šetrnú starostlivosť. Aby sa nám koža v týchto partiách napla, je vhodné pravidelne ju premasťovať a umývať len najjemnejšími sprchovými gélmi. Drobné vrásky dokáže vyhladiť citrónová maska.
Ako na to: Zmiešajme šťavu z jedného citrónu s vyšľahaným vaječným bielkom do tuha. Zmes nanesieme na krk a dekolt, necháme pôsobiť 10 minút. Následne umyjeme vlažnou vodou.


Anjelsky hebká pleť
Mlieko je od pradávna čarovný elixír na hebkú pleť. Obsahuje totiž vitamíny A,D a E ako aj aminokyseliny a dôležité výživné minerály.
Ako na to: Napustíme si vaňu teplou vodou a vlejte do nej dva litre plnotučného mlieka. Ak máme k dispozícií kamilkový esenciálny olej, nebude na škodu pridať zhruba osem kvapiek. V kúpeli relaxujeme 15 minút. Po procedúre si telo opláchneme teplou vodou.

Zamatovo jemné pery
Pery sú objektom záujmu mužov viac než sa na prvý pohľad zdá. V antických časoch si dokonca ženy hrýzli do pier namiesto rúžu aby vyzerali plnšie a zdravo, verili, že im to omladí vzhľad.
Ako na to: Zmiešame 50ml rozohriateho včelieho vosku so 100ml mandľového alebo jojobového oleja. K zmesi pridáme 20g kakaového masla a pár kvapiek kamilkového esenciálneho oleja. Premiešame, kým sa zmes nespojí a prelejme do uzavretej nádoby. Necháme vychladnúť. Pri použití masku nanášame prstom.

Zažeňme vrásky
Základnou ingredienciou masky na tvár proti vráskam je pomaranč. Obsahuje veľa vitamínu C, ktorý napína tkanivá a zvyšuje pružnosť pokožky a okrem iného obsahuje ovocné kyseliny, ktoré výrazne ovplyvňujú redukciu vrások.
Ako na to: Rozmiešajme dve lyžice tvarohu, lyžicu medu a lyžicu pomarančovej šťavy. Zmes nanesieme na tvár v rovnomernej vrstve, vmasírujeme do pokožky a priložíme si na líca a čelo niekoľko koliesok čerstvého pomaranča. Masku necháme pôsobiť 20 minút, po uplynutí času umyjeme z tváre teplou vodou.

Živé oči
Ak nás trápi začervenanie v oblasti očí, suché viečka alebo podobné ťažkosti, ideálnym pomocníkom je zázvor. Zázvorová voda, ktorú si vyrobíme, by mala pomôcť pokiaľ, si ju každý večer po dobu dvoch týždňov budeme nanášať do okolia očí jemným poťukávaním. Zázvor má totiž schopnosť prírodnej vitalizácie.
Ako na to: Nakrájajme si tri plátky čerstvého zázvoru (čím menšie kúsky, tým intenzívnejší extrakt) , zalejeme horúcou vodou, ponecháme lúhovať 10 minút a nakoniec necháme vychladnúť. Zmes si do okolia očí nanášame tampónikom na odlíčenie. Dávajme si veľký pozor, aby sa zmes nedostala do očí, preto je vhodné vatový tampónik najskôr jemne vyžmýkať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
10. apríl 2024 06:18