archív Mymkech
StoryEditor

Šikovná Slovenka Mirka si založila vlastnú kozmetickú značku. Pomôcť dokáže akejkoľvek pleti

11.08.2020, 13:00
Krása a móda
Každá jedna z nás vyskúšala desiatky produktov, ktoré síce pleti výrazne nepomohli, no ani jej neuškodili. Čo tak ale vyskúšať prírodnú kozmetiku, ktorá naozaj pomôže?

Mirka sa o starostlivosť o pleť začala zaujímať pred niekoľkými rokmi. Postupne zisťovala, že jej obľúbené produkty obsahujú látky, ktoré pleti dvakrát nepomáhajú. Pomocou sociálnych sietí svoje skúsenosti postupne odovzdávala babám, ktoré bojovali so suchou či aknóznou pleťou. Zo začiatku im odporúčala produkty, ktoré pleť nedehydrujú a zároveň neupchávajú póry. Po tom, ako jej však došla obľúbená pleťová maska, prišla so spontánnym nápadom vyrobiť si vlastnú. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

S pravidelným #mojbeautyday už nebudete mať pleť unavenú ??‍♀️ Viete prečo? Vaša pleť sa totiž unaviť nestihne! Refresh maska: 1 lyžica bieleho jogurtu 5 kvapiek rakytníkového oleja Maska vhodná pre všetky typy pleti! Biely jogurt obsahuje probiotické kultúry - dobré baktérie, ktoré našu pleť vracajú do optimálneho stavu a ochraňujú. Rakytníkový olej má protizápalové a regeneračné účinky, napomáha pri hojení akné, ale aj ekzémov! Odporúčam vychladený jogurt, vtedy je maska veľmi príjemná. Chcete viac tipov na domácu kozmetiku? #naucsatoajty#mymkechskincare#skincareroutine#skincare#skin#beauty#krasa#zdravie#starostlivost#plet#kozmetika

Príspevok, ktorý zdieľa ??????? ⓈⓀⒾⓃⒸⒶⓇⒺ (@mymkech),

Od toho momentu začala experimentovať s pleťovými maskami o čosi viac. Za pomoci bežných surovín, ktoré nájde doma, si snaží vytvoriť čo najvhodnejšiu a najlepšiu masku. Nerobí to však naslepo - práve naopak, predtým, než si na tvár dá nejakú surovinu, si o nej zistí čo najviac. 

,,Častokrát sa stretávam s tým, že rutina báb je vyskladaná úplne dokonalo - odličovací olej, gél, tonikum, nejaké sérum, krém, spf, olej.. vždy si poviem, wow, skvele! No i napriek tomu, že svojej pleti venujú dostatok času, nevidia výsledky a sú v jednom kolotoči,'' uviedla Mirka a zároveň dodala, že dôvodom je práve nezdravá kozmetika. ,,Nikdy nemôžeme veriť obalu a kozmetiku kupovať na základe toho, že výrobca uviedol 1-2 zložky. Častokrát je to len mizivé percento z celého zloženia,'' prezradila ďalej krásna Slovenka a dodala, že medzi nepriaznivé látky patria napríklad Parabény (Methylparaben, Propylparaben, Butylparaben) či rôzne silikóny (látky končiace koncovkami -cone, -thicone-silane). Práve preto sa rozhodla vyrábať vlastnú kozmetiku, ktorá žiadnu z nežiadúcich látok neobsahuje.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

??HYDRATÁCIA PLETI Tak ako naše telo potrebuje vodu a živiny, rovnako ich potrebuje aj naša koža! Prísun hydratácie vieme docieliť vnútorným a vonkajším spôsobom. DENNÁ HYDRATÁCIA • Dostatočný pitný režim! • Tonikum • Hydrolát • Sérum • Ampulky • Krém • Olej TÝŽDENNÁ/MESAČNÁ HYDRATÁCIA • Masky • Rôzne kozmetické procedúry Hydratácia = vlhkosť ? Vekom nám z pleti podiel vlahy ubúda, čo spôsobuje vrásky a ochabnutosť. Je to prirodzený proces, no správnou starostlivosťou ho vieme spomaliť. Preto je veľmi dôležité aby sme túto vlahu do pleti dopĺňali. Látky, ktoré treba vyhľadávať: • KYSELINA HYALURÓNOVÁ • KVETINOVÉ VODY A EXTRAKTY • CERAMIDY • SKVALÁN • VITAMÍNY - C, A, E, B2, B5, K • GLYCERIN • PRÍRODNÉ OLEJE, MASLÁ • PROBIOTIKÁ Krém MY SKIN HYDRATATION obsahuje rumančekový hydrolát, glycerin, šípkový a argánový olej, bambucké maslo, medovkový extrakt, skvalán, kyselinu hyalurónovu, vitamín E a vzácny ceramidový kokteil. Vďaka svojmu zloženiu vyživuje pleť do hĺbky, posilňuje ju a zabezpečuje potrebnú vlahu počas celého dňa ? Nenechajte svoju pleť vysmädnúť!

Príspevok, ktorý zdieľa ??????? ⓈⓀⒾⓃⒸⒶⓇⒺ (@mymkech),

Napriek tomu, že svoju kozmetiku nechce predávať masovo, zažíva veľký boom. O ten jej však podľa jej slov vôbec nešlo. ,,Chcem, aby ste vedeli, že sa nechcem s nikým pretekať koho kozmetika je lepšia. Nebudem nikoho zhadzovať a na nikoho nadávať len preto, že sa nám podarilo vybudovať vlastnú značku. Nebudem sa ani tváriť, že som objavila ďalšiu planétu, lebo značiek je veľa a výrobkov ešte viac.. Tu ide o princíp a o to s akým úmyslom človek niečo buduje. Ja si plním svoj sen.Moje prianie je len jediné... prajem si, aby vám moja kozmetika pomohla a aby ste ju mali radi. Je tvorená s tým najlepším úmyslom a presne takto budeme pokračovať aj ďalej,''  vyjadrila sa ďalej Mirka. A my môžeme len dodať, že sa veľmi tešíme, že máme na Slovensku takéto šikovné ženy!

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

GOODBYE MY MAKEUP Milujem ťa ? A viem, že nie som v tom sama! Veľmi mi lahodí jeho vôňa, konzistencia a tá farba ani nevravím ? Toto je len pridanou hodnotou, pretože rozhodujúca je funkčnosť a šetrnosť. Myslím, že to sa nám naozaj podarilo ?? Keď robíte kozmetiku, musíte si ju vedieť predstaviť. Musíte vedieť čo od nej chcete a podľa toho ju vyskladať. Mojím zámerom bolo vyvolať vo vás radosť. Niekedy určité kroky v rutine berieme ako povinnosť a preto som chcela a naďalej chcem, aby sme sa na tú našu rutinu tešili. Aj mne sa stávalo, že sa mi nechcelo večer alebo ráno čistiť pleť, no úprimne vám poviem, že s týmto balzamom sa na to teším ? Ako pristupujete vy k vašej rutine? Tešíte sa, či to beriete ako povinnosť?

Príspevok, ktorý zdieľa ??????? ⓈⓀⒾⓃⒸⒶⓇⒺ (@mymkech),

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Som strašne šťastná, že vás tu mám a že ma podporujete ? #somsamasebouvyzva

Príspevok, ktorý zdieľa ??????? ⓈⓀⒾⓃⒸⒶⓇⒺ (@mymkech),

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 11:09