shutterstock.com
StoryEditor

My a naše FAUX PAS. Toto je prehľad slovenských módnych a beauty prešľapov

24.06.2020, 12:00
Krása a móda
Aj vám sa občas stane, že vidíte niekoho, koho by ste mohli pokojne označiť za módnu pohromu? A nestalo sa aj vám, že ste to so svojím štýlom trochu ,,prepískli"? Pre zábavu aj poučenie vám prinášame veľký prehľad obľúbených slovenských módnych a beauty prešľapov.

Smiešne vytrhané obočie
Priveľmi tenké či príliš ďaleko od seba – tu sú asi dve najčastejšie chyby pri trhaní obočia, ktoré sa, žiaľ, podpíšu pod celkový výraz tváre. Ak ešte stále nosíte tenučké čiarky, prestaňte s tým a nechajte obočie dorásť. Bude to síce trvať dlho, ale stojí to za to!

Príliš výrazná kontúrka
Maľovanie si kontúry úst mimo červene pier s cieľom ich zväčšenia je obzvlášť nepekne vyzerajúci zlozvyk, najmä ak použijete tmavú farbu. Ak chcete svoje ústa zväčšiť, pohrajte sa radšej s tieňovaním pier ako s ťahaním kontúry až kamsi pod nos.

Priesvitné ramienka na podprsenke
A ešte keď vytŕčajú z tielka alebo topu s cieľom pôsobiť nenápadne, alebo sa zarezávajú a vytvárajú tukové vankúšiky... katastrofa!

Ošúchaný lak na nechtoch
Ak si myslíte, že si to nikto nevšimne (najmä, ak máte výraznejší lak), omyl! Všimne si to každý a pôsobíte zanedbane. Naozaj, 5 minút venovaných odlakovaniu vás nezabije!

Biela podprsenka pod priesvitným topom
Nevieme vysvetliť prečo, je to však tak. Bielu podprsenku pod priehľadným topom nosiť skrátka nemôžete.

Presvitajúce nohavičky
Ak máte nohavice, ktoré presvitajú, dajte si pod ne telovú bezšvovú spodnú bielizeň. A nie kvietkované alebo čipkované!

Špinavé topánky
Myslíte si, že to sa dáme nemôže stať? Omyl! Poobzerajte sa okolo seba, určite sa taká fešanda nájde! Pamätajte, vaša obuv musí byť vždy čistá (okrem tej turistickej), či stála 5 € alebo 500 €.

Turistické topánky a bunda do centra
Idete na dlhšiu prechádzku do centra? Alebo ste na poznávacom zájazde v nejakej metropole? Turistickú obuv a oblečenie si však nechajte na Chopok! Existuje množstvo veľmi pohodlných nízkych topánok, kabátikov a cardiganov, v ktorých sa budete cítiť, ale aj vyzerať dobre.

„Fejkové“ oblečenie
Nosiť do oči bijúce tašky zvučných značiek, ideálne modely, ktoré v origináli ani neexistujú, je strašné faux pas... klasickou koženou taškou pokojne bez značky nikdy nič nepokazíte.

Spoje, ktoré vidno
Ak už nosíte nadpojené vlasy, dbajte na to, aby spoje nebolo nikdy vidno – najmä v cope. Ak nemáte peniaze na každomesačné prepojenie, radšej umelé vlasy nenoste.

Vypadané 3D mihalnice
Umelé mihalnice, z ktorých vám ostali už len tri, vyzerajú strašne. Ak sa vám nechce chodiť na pravidelné dopĺňanie, radšej ich nenoste.

Zažltnutý blond
Tento prešľap je na Slovensku, žiaľ, veľmi populárny. Tmavovlasé ženy sa z nejakého dôvodu snažia byť platinové blondínky... ide to, treba na to však šikovnú kaderníčku a pravidelné návštevy salóna. Blond vlasy, ktoré hádžu žlté a oranžovkasté odtiene, vyzerajú veľmi nepekne.

Legíny a krátky top
Ak nemáte dvanásť rokov, na túto kombináciu radšej zabudnite! Odhalený zadok (a predok) v legínach pôsobí vulgárne.

Pery ako kačica
Momentálne veľmi obľúbené faux pas najmä medzi mladšími ročníkmi a ženami z väčších miest. S cieľom vyzerať lepšie a lepšie si dávajú zväčšovať svoje ústa viac a viac a výsledok je veľakrát obludný.

Veľa všetkého
Trblietavé nechty, veľa náramkov, silný mejkap, hodinky vykladané „diamantmi“ a tričko zas kamienkami – to naozaj nie. Vyberte si vždy jeden – maximálne dva výrazné elementy. Zvyšok nech je čistý a neutrálny.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. apríl 2024 23:46