shutterstock.com
StoryEditor

Zabudnite na predraženú vlasovú kozmetiku! Takto pôsobí na vaše vlasy soda bikarbóna

09.04.2020, 17:00
Krása a móda
Ako dopriať svojej korune krásy to najlepšie a pritom ju nezaťažiť? Stačí zájsť do kuchyne.

Dodajú žene pocit istoty a krajšieho vzhľadu. Umyté vlasy znamenajú čistotu, krásu, ale aj novú vlnu príťažlivosti. Často však tento pocit zvádza k šampónovaniu každý deň. Týka sa to hlavne tých žien, ktoré bojujú s mastnými vlasmi. Stačí, že si svoju korunu krásy umyjú vo večerných hodinách a už na druhý deň ich pramienky vyzerajú akoby namočené v oleji.

V čom je výnimočná?

Je však správne a hlavne zdravé šampónovať si hrivu každý jeden deň? Nejde práve o najšťastnejšie riešenie vzhľadom na agresívne ingrediencie v niektorých vlasových kozmetických prípravkoch. Príliš časté umývanie môže vlasy zbaviť prírodných olejov, čím ostanú kadere suché, no lámavé a v konečnom dôsledku sa začnú ešte viac mastiť. Vzdajte sa šampónov, ale v prospech jedlej sódy. Ide totiž priam o zázrak, ako píše purewow.com.

Na rozdiel od iných prípravkov, sóda bikarbóna nezničí prirodzené ph vašej pokožky a tým ju zbytočne nevysuší ani nepremastí. Vlasy sa zvyknú brániť, ak sú zbavené prírodných olejov agresívnymi zložkami. Aj keď máte vlasy po umytí suché, následne začnú produkovať ešte väčšie množstvo mazu.

Produkt, za ktorý sa vám vlasy odvďačia

Vyberte sa do kuchyne a siahnite po tomto účinnom pomocníkovi, ktorý nájde miesto i na vašej kozmetickej poličke. Zmiešajte ju v pomere jedna ku dvom s vodou a zmes následne vylejte na vlasy smerom od končekov ku korienkom. Nechajte pôsobiť 3 minúty a potom zmyte vodou. Následne postupujte tak ako obvykle, a to použitím kondicionéra a vysušením vlasov.

Buďte však trpezlivé. Prvýkrát sa vám zrejme nebude zdať, že máte vlasy umyté. Musíte si na to zvyknúť, chvíľu bude trvať, kým si vaša hriva osvojí nový produkt. Predsa len ide niečo iné ako šampón. Na druhej strane, môžete si byť isté, že sa im sóda zapáči, keďže ide o produkt bez chémie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 04:41