shutterstock
StoryEditor

Nebojte sa výstrednejších kúskov, pristanú vám! Toto sú módne tipy pre nízke ženy

11.02.2020, 12:00
Krása a móda
Oblečenie je vám buď moc dlhé, alebo tesné cez prsia a boky, v rukávoch sa vám strácajú ruky a občas pri nákupoch zabrúsite aj do detského oddelenia? Nie ste v tom sama!

Drobnejšie ženy sú pri výbere oblečenia často v nevýhode, ale stylistka Gábina Koutská pozná triky, ako si poradiť - tentoraz dokonca z vlastnej skúsenosti.

Pristanú vám krátke šaty, minisukne, skrátené topy a topánky na malom podpätku; nebojte sa ale zažité pravidlá porušiť a experimentovať rovnako ako vyššie ženy.

Inšpirujte sa napríklad šatníkom speváčky Kylie Minogue, sestier Ashley a Mary-Kate Olsenových, herečiek Christiny Ricci alebo Rachel Bilsonovej: žiadna z nich nemeria viac ako 160 centimetrov.

Nájdite perfektné minišaty


Úplne ideálne pre vás budú jednoducho strihané šaty so vzorom, ktorý vás nenápadne opticky predĺžia. "Môžu to byť vertikálne pruhy, aplikácia alebo napríklad zips," tvrdí stylistka a dodáva, že nemusíte mať nohy ako Adriana Sklenaříková, aby ste si mohli dovoliť trendy čižmy nad kolená. Práve ku krátkym šatám alebo sukni ich pokojne môžu obliecť aj menšie z nás.

Nebojte sa vrstviť


Aby ste sa v oblečení neutopili, pomôže naoko predĺžiť ruky (rukávy svetra zastrčte do tých od bundy) i dolnú časť tela. "Dbajte na to, aby spodná vrstva mala dolný lem vyššie než bunda," radí Gábina Koutská. K semišovým a pleteným kúskom v štýle 70. rokov sa nebojte pridať džínsy do zvonu: "Mali by končiť až pri zemi, ale aj tak si ich možno budete musieť nechať skrátiť. Riaďte sa pri tom výškou opätkov - nikdy ku zvonovým nohaviciam nenoste nízke topánky."

Zastrčte top do nohavíc


Kto je menší, bojuje často s príliš dlhými tričkami alebo košeľami, ktoré opticky uberajú centimetre. "Zvoľte nohavice s vyšším pásom a top do nich zastrčte. Buď len v prednej časti, alebo úplne," radí štylistka. S úzkymi džínsami neurobíte chybu, ale mali by končiť vo výške členkov. Skúste zájsť do obchodu, kde majú sekciu "petite", dlhšie nohavice si nechajte skrátiť u krajčírky alebo ich u členkov ohrnite.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. apríl 2024 09:59