Fotograf ateliéru MHW
StoryEditor

Galéria: Takto prišli oblečené známe osobnosti na prehliadku dizajnéra Marcela Holubca W.

25.10.2019, 16:00
Krása a móda
Prvá autorská módna prehliadka dizajnéra Marcela Holubca W. s názvom “Triomphe” bola veľkolepým vyvrcholením a zhmotnením jeho túžob. Pozrite sa na jeho najnovšie modely a taktiež na to, ako prišli oblečené známe osobnosti.

Dizajnér v identicky pomenovanej kolekcii postavil svoj výnimočný koncept na umeleckej epoche Baroka a období bezhraničného módneho kultu Rokoka, so zámerom priblížiť ich okázalú nádheru s bohatou históriou.Najdôležitejšou inšpiráciou pri tejto tvorbe zohráva slnko a jeho lúče. Na jednej strane je to blízka spojitosť z francúzskym kráľom Ľudovítom XIV. a jeho prívlastkom “Kráľ Slnko”, na strane druhej, v súvislostiach bohato pozlátených detailov interiéru a exteriéru zámku Versailles - jeho bránami, drapériami, sochami, oltárom či záhradami. Film “Marie Antoinette ”v réžii Sofie Coppoly, ako aj múza tejto kolekcie - hviezdny tenorista svetového formátu Pavol Bršlík - boli taktiež ďalšími podnetnými inšpiráciami.V novej kolekcii Marcel Holubec W. okrem rafinovaného zladenia štýlov kreatívnej “couture“ so “ streetwear“, zachytáva svoje pocity a dojmy z desiatok intímnych prechádzok vo versaillských záhradách a palácoch.

Marcel Holubec W. Fotograf ateliéru MHW

Týmto vytvorený osobitý štýl príťažlivej noblesnosti má lahodiť zmyslom i duši a vzbudzovať ľahkosť s určitou dávkou exaltácie ( opojenia ) .V nežných pastelových tónoch, oslňujúcej bielej aj jej nuansamia v čiernej sa vynímajú očarujúce siluety z hebkých hodvábov ako sú twill , organza, šifón ale aj v kombináciách s prírodnými materiálmi ako bavlna , vlna a koža . Siluety vynikajúco dotvárajú pozlátené šperky so symbolickými detailmi, navrhnuté samotným dizajnérom a zrealizované v spolupráci s klenotníkom Radovanom Blaškom.Tvorba kolekcie vyjadruje autorove prianie vytvoriť harmóniu krásy a zábavy. Na dnešný módny svet sa obracia svojim odkazom “Meňme povrchnosť za zmysluplnosť ! ”

Marcel Holubec W. Fotograf ateliéru MHW

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 00:11