shutterstock.com
StoryEditor

Toto je 10 užitočných rád a tipov, ako vyťažiť z leta čo najviac

17.07.2019, 17:00
Krása a móda
Aké si ho urobíte, také ho budete mať! My máme v pláne prežiť ho na cestách, s vyloženými nohami, s drinkami v ruke, v šatách vo farbe slnka, a keď sa podarí, aj s novým telom. Ale hlavne veselo a naplno.

Radujte sa a smejte sa
Nie je nič jednoduchšie, ako sa ráno zobudiť a povedať si: Toto bude môj deň. Vybehnúť na balkón alebo terasu, nadýchnuť sa sviežeho vzduchu a dovoliť prvým ranným lúčom dotknúť sa našej ešte ospalej tváre. Hlboký nádych a výdych a krásny deň sa môže začať.
Oblečte sa do pasteliek a čipky
Farby tohto leta zaváňajú romantikou a nehou. Nosí sa napríklad levanduľová a púdrovoružová. Tieto jemné pastelové farby sa dajú skvele kombinovať aj s výraznejšími doplnkami. Pridajte kvetovanú šatku a výrazné sandáliky a môžete vyraziť do letných ulíc. Ste odvážnejšie? Noste čipku, ktorá vás zjemní a nenechá žiadne mužské oko na pokoji.
Oranžová, žltá, zlatá
Zdajú sa vám tieto farby až príliš odvážne? Nemusíte byť v nich oblečená od hlavy po päty, stačí malý doplnok na oživenie. Žltá kabelka, zlaté balerínky či oranžová šatka a deň je hneď veselší.
Aj hviezdna návrhárka Victoria Beckham stavia svoj inak strohý outfit na doplnkoch. Nosí vždy kvalitnú a nadčasovú kabelku, trendové slnečné okuliare, ihličky, ale nebojí sa ani topánok bez podrážok, lebo ako povedala: „Nebolia z nich nohy.“

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Amazing day yesterday!! @lagalaxy Congratulations @davidbeckham and team DB! Kisses x VB

Príspevok, ktorý zdieľa Victoria Beckham (@victoriabeckham),

Líčte sa s fantáziou
Vyskúšajte tip od makeupartistky a beauty poradkyne Elišky Pichoňskej: „Keby som mala zmeniť jednu vec na letnom líčení, použila by som viac fantázie a skúsila by som kombinovať tiene s leskom na pery. Tiene na oči by mali byť farebnejšie ako pri bežnom líčení a čo najviac trvácne. Použite jednu farbu na celé viečko, ktoré potom pokryte vrstvou priezračného alebo trblietavého lesku na pery. Vznikne krásne lesklý zvodný pohľad, absolútne stvorený do horúceho leta.
Teniskujte
Keď s nimi pred vyše šiestimi rokmi prišiel slávny Karl Lagerfeld, spôsobil teniskovú revolúciu. Odvtedy patria k našim „must have“ topánkovým kúskom. Dávno sú preč časy, keď sme si ich obúvali iba do fitka, dnes ich nosíme aj k sukniam a šatám. Milujeme ich! Sú pohodlné, originálne a uberú nám aj päť rokov. A tento rok sú dokonca trendy aj ,,škaredé" tenisky, ktoré vám buď pristanú alebo nie. Iná možnosť nie je.
So slnkom opatrne
Počúvate to stále, ale nám naozaj záleží na tom, aby sme v staršom veku nevyzerali ako „zošúverené“ starenky. Slnečné lúče obsahujú ultrafialové žiarenie, ktoré sa cez atmosféru dostáva až do našej pokožky. UVA spôsobuje jej starnutie, čo zbadáte po rokoch, keď sa na nej objavia vrásky a pigmentové škvrny. UVB žiarenie môže za jej spálenie a vyrážky. A to určite nechcete! Investujte preto do kvalitných opaľovacích krémov s chemickými a fyzikálnymi filtrami a vaša pokožka sa vám poďakuje. Krémy nanášajte minimálne polhodinu pred pobytom na slnku a nešetrite nimi. Vrátiť sa domov s „opaľovákom“, ktorý vydrží aj nabudúce, znamená, že ste ochranu pre slnkom, jednoducho povedané, „odflákli“.

shutterstock.com

Ochráňte si vlasy
Nezabúdajte, že aj im škodí veľa slnka. Horúce slnečné lúče môžu vlasy spáliť, čím stratia vlhkosť, budú matné a príliš krehké. Používajte ochranný vlasový sprej s UV faktorom na mierne vlhké alebo suché vlasy. Keď vyjdete z bazéna, vlasy si dobre umyte a zbavte ich chlórovej vody. Tá ich zmatňuje a vybieľuje a vďaka minerálnym sedimentom môžu niektoré odtiene vlasov získať zelený nádych, hlavne blonďavé. Kvalitná vlasová maska dodá všetkým vlasom stratenú formu.
Zdokonaľte si svoje ženské zbrane
Dva- až trikrát do týždňa si krúživými pohybmi jemnou masážnou kefkou masírujte partie od pŕs až k brade. Raz za týždeň doprajte svojmu dekoltu aj striedavé obklady s teplým a studeným vlhkým uterákom. Každý nechajte priložený 30 sekúnd a celú procedúru opakujte 5-krát. Budete prekvapené, že vaša pokožka bude napnutejšia, prsia pevnejšie a na pláži budete mať čo ukazovať.

Super potraviny
Špenát, hlávkový šalát, rukola, poľníček, brokolica, avokádo, borievky, orechy, tmavá ryža, strukoviny, banány a celozrnný chlieb. Sú to potraviny s nízkym glykemickým indexom. Pomôžu vám stabilizovať alebo ľahko znížiť váhu, zlepšiť imunitu a nabiť vás energiou. Aspoň raz za deň si pridajte do jedla jednu kávovú lyžičku čili. Nášmu telu pomôže spáliť viac kalórií a ľahšie ovládať chute na mastné, slané a sladké jedlá.
Zoštíhlite taniere
Jedna štúdia ukázala, že keď dostaneme jedlo vo väčšom alebo hlbšom tanieri, zjeme toho oveľa viac. Náš mozog a návyky z detstva nás doslova nabádajú, aby sme dojedli všetko, čo máme na tanieri. Oklamte to tak, že si jedlo naložte na menší tanier. Pri nápojoch to platí rovnako. Džús alebo alkohol si nenalievajte do malého a širokého pohára, ale radšej do vysokého a úzkeho.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
12. apríl 2024 04:06