profimedia
StoryEditor

Pleť vyhladí, omladí a dodá jej žiarivejší vzhľad. To všetko kvôli produktu za pár drobných

23.01.2022, 22:00
Krása a móda
Zaručených elixírov mladosti a receptov pre krásnu pleť sú tisícky a vy si neviete vybrať a už vôbec neviete, čomu máte veriť. My sme však vyskúšali niečo, čo naozaj funguje. Už stáročia.

Vedeli to už Aztékovia, že extrakt z lupeňov ruží ma blahodárny vplyv na pokožku. Každý, kto ju raz vyskúšal, ju už nepustí z ruky. Príjemne vonia, k pleti je jemná no silná zároveň. Perfektne čistí, vyhladzuje a regeneruje, takže pôsobí aj proti akné (lebo má dezinfekčné účinky) a zároveň aj proti vráskam. Ak si ju ráno nastriekate na tvár, výsledky uvidíte okamžite – pleť sa preberie, vzpruží, vyrovná sa jej tón a ostane zamatovo hladká a hydratovaná. Práve to je úžasná vlastnosť ružovej vody, že čistí a zároveň silno hydratuje. Nechajte ju iba tak vyschnúť na tvári a rovno môžete naniesť makeup. Investujte však do koncentrátu z damaškovej ruže, tá by mala byť zo všetkých odrôd pre pleť najúčinnejšia a navyše je bio.

Proti akné

Dobre účinkuje aj proti čiernym bodkám (uhrom), ktoré sa nám najčastejšie tvoria na nose a brade. Ružová voda ich dokáže do hĺbky rozpustiť a zároveň hojí ranky, ktoré vznikajú pri vytláčaní. V lete ju môžete nosiť v kabelke v rozprašovači (aj sa v tejto verzii bežne predáva) a počas dňa si prestriekať tvár – prečistí sa, rozjasní a hydratuje.

Hand made

Ak ste len trochu šikovná, môžete si ju vyrobiť aj doma. Budete potrebovať dostatočné množstvo lupeňov ruží zo záhrady, pretože tie z obchodu sú chemicky ošetrované. To je asi najťažšie na tomto recepte, zohnať naozaj bio ruže. Lupienky hoďte do hrnca a zalejte destilovanou vodou a nechajte povariť. Nechajte vychladnúť a nalejte do sklenenej fľaštičky. Takto pripravenú vodu môžete používať asi týždeň, preto si jej nepripravujte zbytočne veľa.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 05:43