pixabay.com
StoryEditor

Kruhy pod očami neznamenajú len nedostatok spánku: Poznáme prekvapivé dôvody ich vzniku

03.01.2019, 13:53
Krása a móda
Keď sa nám pod očami objavia tmavé kruhy, myslíme si, že hlavným vinníkom ich vzniku je nedostatok spánku a únava. Nemusí to byť ale úplne pravda. Kruhy pod očami, ktoré vám uberajú na kráse, vznikajú z úplne iných dôvodov. Niektoré sú úplne prekvapivé.

Prečo vznikajú?

Červené, fialové až modré sfarbenie. Farba kruhov pod očami nie je lichotivá, aby ste ich zamaskovali, potrebujete dávku korektoru a make-upu. Za týmto nedostatkom krásy stojí nie len málo spánku a únava, ale aj iné dôvody. Ktoré sú to?

Zdedili ste ich

Kruhy pod očami môžu byť dedičné. Tmavšie kruhy pod očami majú skôr ľudia s tmavším typom pleti. Ak vám teda príroda také nadelila, nezúfajte. Šikovný dermatológ vám dokáže pomôcť.

Alergická reakcia

Ak sa vám objaví nejaká veľká alergická reakcia, vaše telo začne produkovať veľké množstvo histamínu, ktorý má vplyv na zdurenie ciev. Nakoľko je v oblasti okolo očí najtenšia koža, zdurené cievy pod očami spôsobia sfarbenie kože.

Presvitajú vám cievy

Tento dôvod je absolútne triviálny. Ak je vaša koža sfarbená do modra, za kruhy pod očami môžu aj krvné cievy, ktoré presvitajú.

Podráždil vás make-up

Ak máte tmavé kruhy pod očami, snažíte sa ich zakryť. Ak použijete nevhodnú kozmetiku, môžete stav kruhov pod očami ešte zhoršiť. Kruhy nie lenže stmavnú, citlivá očná oblasť môže byť viditeľne podráždená.

Nechránite svoju pokožku pred Slnkom

Používate pleťový krém s faktorom? Ak svoju tvár nechránite, výsledkom môžu byť práve aj kruhy pod očami. Keďže je koža v okolí očí najtenšia, v dôsledku slnečného žiarenia sa veľmi ľahko poškodí.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
13. apríl 2024 20:36