pixabay.com
StoryEditor

Túžite po krásnej pleti? Máme pre vás pár receptov na skvelé pleťové masky

01.06.2018, 15:47
Krása a móda
Máte problémy s pleťou? Je suchá, hrubá na dotyk alebo by ste si len potrebovali oddýchnuť pri skrášľovaní? Pustite sa s chuťou do toho! Prinášame vám pár zaručených receptov, ako si vytvoríte svoju domácu pleťovú masku, a tým svojej pleti dopriať ten pravý relax.

Ako vybrať suroviny?

Suroviny si vyberáme podľa toho, akú máme pleť. Na suchú pokožku sú dobre mastnejšie masky. Napríklad zo smotany, avokáda alebo banánu. Na problematickú a mastnú pleť by sme mali zvoliť ľahšie suroviny ako jogurt, uhorky a podobne. Med, tvaroh, ovsené vločky a droždie sú vhodné takmer pre všetky typy pleti. Ak máte citlivú pokožku, vyhnite sa kyslému ovociu.

Aplikácia

Predtým, ako nanesieme pleťovú masku, pleť si musíme dôkladne vyčistiť. Pre lepšie vstrebanie výživných látok je dobré pokožku najprv zohriať a prekrviť. K tomuto je dobrá napríklad inhalácia. Výborný je tiež kvalitný peeling.

Masku na tvár nanášame v tenkých vrstvách a necháme pôsobiť maximálne pól hodinu. Potom masku dôkladne opláchneme, vysušíme a natrieme krémom.

Pár receptov na problémy s vašou pleťou

Maska pre čistejšiu pleť z ovsenej múky

V miske rozmiešajte ovsenú múku s vodou a šetrne si zmes rozotrite po tvári. Masku nechajte schnúť tak dlho, pokým vám nepopraská. Potom ju jemne strhnite zo svoje pokožky. Táto maska dokonale vyčistí vaše póry.

Maska pre mastnú pleť

Vyrába sa zo škorice a z jablka. Dodá pleti potrebné vitamíny a pleť hydratuje. Potrebujeme 1 zrelé jablko, 1 lyžičku medu, ½ lyžičky mletej škorice, 1 lyžičku ovsených vločiek- jablko ošúpeme a nastrúhame alebo rozmixujeme. Pridáme zvyšné ingrediencie a dôkladne premiešame. Potom aplikujeme na 30 minút.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 21:07