pinterest.com
StoryEditor

Tajomstvo Vivienne Westwood: Ako zostať mladá a krásna až do osemdesiatky?

26.04.2018, 15:46
Krása a móda
Prvá dáma britskej módy oslavuje tento mesiac 77. narodeniny. Pravdupovediac, nikto nečakal, že by táto dáma niekedy vo svojej práci alebo živote spomalila tempo.

Jej kolekcie patria medzi tie najočakávanejšie na svetových módnych prehliadkach. Okrem pozitívnych reakcii na svoju prácu, vždy počúva aj nadšené ohlasy na svoj vzhľad. Kráľovná punku, ako je slávna Vivienne Westwood, sa svojím receptom na skvelý vzhľad netají.

To, že vďaka svojmu outfitu a stylingu pôsobí veľmi sviežo, je samozrejmé. Vivienne ale každoročne udivuje okolie aj tým, aká je oslnivá jej pleť. O tom, že módna návrhárka môže schovať do vrecka svoje mladšie kolegyne, dokazuje aj séria aktov, ktoré nafotila vo svojich 68 rokoch.

Ako to robí?

Na otázku, ako si udržiava svoj mladistvý vzhľad, odpovedá pravidelne veľmi jednoducho: „Veľa sa neumývam.“ Môže to pôsobiť ako vtip, avšak na tlačovej konferencii po parížskom fashion weeku ju doplnil aj jej manžel: „Je to pravda. Sprchu si dopraje raz do týždňa, preto je taká oslnivá.“ Dizajnérka presne opísala, ako vyzerá jej rituál ráno: „Umyjem si dôležité miesta a idem do práce.“

Krásna pleť a svieži vzhľad však nebudú hlavným dôvodom, prečo návrhárka nepoužíva sprchu dvakrát denne. Je totiž nie len revolucionárkou v móde, ale snaží sa zmeniť celkové vnímanie módneho priemyslu a osobnú zodpovednosť k životnému štýlu. Táto eko-bojovníčka sa objavila aj napríklad v spote na kampaň Svetového dňa vody, ktorý upozorňuje na vyčerpanie našich vodných zdrojov.

V čase, keď sme obklopení obrovským počtom kozmetiky a rituálov si Vivienne Westwood udržiava kľudný, pre niekoho protikultúrny až feministický postoj. A to je presne to, čo mnohí očakávajú od kráľovnej punku.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. apríl 2024 18:42