pexels
StoryEditor

Vytlačiť, natrieť či nechať tak. Aké sú najlepšie spôsoby na odstránenie akné?

03.12.2021, 12:30
Krása a móda
Akné väčšinou vzniká kvôli upchatým pórom, čo môže byť príčinou napríklad nadmernej produkcie mazu, odumretých kožných buniek či baktérii, ktoré sa zachytávajú v póroch pokožky. Ako sa účinne a bezpečne zbaviť akné sama doma?

Ako udržať akné na uzde

Pred samotným odstraňovaním môžete vyskúšať, čo robiť, aby ste predišli jeho vzniku. Mnoho žien má s akné problém či už krátkodobý, alebo naopak aj dlhodobý, čo spôsobuje aj stratu sebavedomia a pocitu krásy. Najhlavnejšie je dodržovať hygienu pokožky, aby ste odstránili prebytočnú špinu, pot a mastnotu. Kožná hygiena je spojená aj s vlasmi, ktoré by sa mali držať čo najďalej od tváre. Vyhnúť sa treba aj silnému make-upu. Zároveň by sa biele, čierne bodky a akné nemalo namáhať vytláčaním, predídete tak infekciám alebo zjazveniu. Napokon sa uistite, že máte zdravú životosprávu, doplňte si do jedálnička čo najviac zeleniny či ovocia a pite veľa vody.

Tipy na odstránenie akné doma  

Nedarí sa vám udržať akné na uzde? Máte ísť na nejakú spoločenskú udalosť či pohovor do novej práce? Existuje pár prírodných domácich tipov na zníženie a liečbu akné. Pôsobivý účinok proti mikroorganizmom na pokožke má napríklad citrón či med, ktorý prispieva aj k hydratácii pleti. Pri množení akné pomáha argánový alebo čajovníkový olej, okrem toho pôsobí aj antibakteriálne. Čo sa týka olejov, tak tie s vitamínom E sú schopné zmierniť akné najmä pri regenerácii a navodia pocit mladého zovňajšku. Pri tvorení a odstraňovaní prebytočného mazu môžete použiť rôzne dostupné ílové pleťové masky. Antioxidačné a protizápalové účinky má kurkuma alebo zelený čaj. Avšak jedným z najznámejším a najúčinnejších bojovníkov proti akné je Aloe Vera. To si môžete vypestovať aj doma a kedykoľvek jeho obsah natrieť na citlivé miesta.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 02:25