pixabay.com
StoryEditor

Máte krátke mihalnice? Zabudnite na zázračné séra!

06.11.2017, 12:04
Krása a móda
Ak vám príroda nenadelila husté a dlhé mihalnice, alebo ste o ne z nejakého dôvodu prišli, máme pre vás riešenie. Za pár eur!

Niekedy je príroda na nádielku obočia a mihalníc poriadne skúpa a nevysvetlíte jej, že teraz je in mať obočie husté a tmavé a mihalnice dlhé ako bábika. Na trhu je dnes X sér, niektoré lacné, iné poriadne drahé, ktoré sľubujú zázračný rast tohto ochlpenia. Ako to už býva, niektoré výrobky fungujú a iné zas vôbec. Čiže sa môže stať, že vyhodíte aj 80 € za maličké sérum a mihalnice napodrastú ani o milimeter. Dokonca existujú prípady (žiaľ, patrím medzi ne), kedy tieto séra spôsobili, naopak, vypadnutie mihalníc. Jedno z riešení je obočie si dať vytetovať a mihalnice nalepiť. Práve po 3D mihalniciach sa však stáva, že vaše prirodzené mihalnice zostanú polámané, poškodené a poriadne preriedené a vy poriadne oľutujete, že ste do nich investovali. Čo s tým? Vyskúšajte ricínový olej!

Čo to je?

Beauty olej získaný z rastliny Ricín obyčajný (Ricinus communis). Plody tejto rastliny sú smrteľne jedovaté, rafinovaný olej z nich je však zázrak a o svoj život sa pri jeho používaní naozaj báť nemusíte. Vnútorne sa v medicíne používa ako silné laxatívum a kedysi ho používali aj na vyvolanie pôrodných kontrakcií. Preto s ním opatrne a radšej ho vnútorne nepoužívajte, teda, ak sa nechcete poriadne prečistiť. Zaujímavé sú na ňom skôr jeho kozmetické pozitívne účinky. Jedná sa o olej hydrofilný, to znamená, že viaže v koži vodu. Už pár kvapiek vám zaručí krásne premastenú a hydratovanú kožu po celý deň. Môžete si ním potierať suché lakte, pery – to záleží iba od vás. Je silne dezinfekčný, používa sa pri liečbe bradavíc, akné, mykóz či rôznych ekzémov. Taktiež skvele funguje ako očný krém – krásne vypne jemnú kožu v očnom okolí. Poďme však k tomu najlepšiemu!

 Elixír na mihalnice

Ricínový olej podporuje rast mihalníc a obočia, ako aj ich tmavnutie! Už po mesačnej kúre dosiahnete viditeľné výsledky. Stačí, ak si každý večer potriete korienky rias a obočia vatovou paličkou namočenou v oleji. Celá procedúra vás vyjde lacno – fľaštička oleja stojí od 3 – 5 € a je tak mastný a hustý, že vám vydrží nekonečne dlho. Takže, ak máte poškodené alebo krátke mihalnice, určite vyskúšajte tento olej skôr, než investujete do drahých sér.

 Elixír na vlasy

Tak, ako funguje na mihalnice, funguje aj na vlasy. Pri pravidelnom potieraní korienkov vlasov, by sa mali postupne prehustiť. Zároveň pôsobí na pokožku hlavy dezinfekčne, takže je to výborná voľba, ak máte lupiny alebo seboreu. Končekom vlasov zas prinavráti lesk a vlahu. To sa oplatí za pár drobných, nie?

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 20:58