StoryEditor

TOP slovenskí dermatológovia pod jednou strechou

01.11.2017, 10:00
Krása a móda
Už tento víkend sa zídu pod jednou strechou tí najlepší slovenskí dermatológovia na podujatí pod názvom Trh kože.

V bratislavskej Starej tržnici budú pre verejnosť k dispozícii celý deň. Od desiatej do šiestej budú prebiehať prednášky, diskusie, konzultácie a poradne na rôzne kožné ochorenie a problémy.

Program Trhu kože je rozdelený do šiestich odborných sekcií. Návštevníci si môžu vypočuť a aktívne sa zapojiť do diskusií na hlavnom pódiu na témy psoriáza, atopický ekzém a iné ekzémy, akné, zriedkavé kožné ochorenia, melanóm a nádorové ochorenia kože, poranenia a defekty kože.

„Cieľom Trhu kože je odtabuizovať a napomôcť búraniu bariér a predsudkov, ktoré vyplývajú z neznalosti a strachu z kožných ochorení. Súčasne chceme upriamiť pozornosť na ich riešenia a  posilniť význam dermatovenerológie a odborníkov z danej oblasti na Slovensku,“ povedal doc. MUDr. Dušan Buchvald, prezident Slovenskej dermatovenerologickej spoločnosti.

Najväčší záujem však predpokladáme o Poradne kože,“ konštatuje Lele Zemanová, riaditeľka agentúry ZEAL, ktorá s myšlienkou Trhu kože prišla. „Poradne poskytnú možnosť diskrétnych alebo otvorených konzultácii kožných problémov účastníkov priamo s vybraným lekárom. Pacient sa tak môže dostať k odborníkovi na konzultáciu bez čakania v ambulanciách.“

Do „Disktrétnej poradne kože“ je potrebné sa prihlásiť online pred podujatím na stránke www.trhkoze.sk od 1.novembra, kde bude aj možnosť kontroly materských znamienok dermatoskopom, či chronických rán a jaziev.

Kožné ochorenia, tak ako každé iné prinášajú so sebou aj rôzne obmedzenia a psychické dopady, nielen na samotného pacienta, ale častokrát aj celé rodiny. Preto budú na Trhu kože prítomné aj pacientske organizácie a Liga proti rakovine, ktoré budú poskytovať rady a konzultácie z oblasti psychológie a zvládania ochorenia.

Ukážky prvej pomoci pri poraneniach, popáleninách, ale aj základný kurz poskytnutia prvej pomoci zabezpečí organizácia Červený kríž.

Na Trh kože bude symbolické vstupné len pre dospelých 2 Euro, pričom celý zisk bude venovaný pacientskym organizáciám Spoločnosti psoriatikov a atopikov SR a Bodkáčikovi – združeniu pre rodiny, deti a mládež s kožným ochorením SR a Občianskemu združeniu pacientov s dermatologickými malignitami.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
30. apríl 2024 03:05