Rodinné vzťahy sú dlhodobo naštrbené.Profimedia
StoryEditor

Chorá princezná Kate a vyšachovaná Meghan: Oslava britského kráľa Karola III. sa zvrtla

11.06.2024, 11:03
Kráľovská rodina

Meghan Markle (42) a princ Harry (39) neboli druhýkrát pozvaní na narodeninovú oslavu kráľa Karola III. Ako každý rok sa príchod panovníka na svet oslavuje na slávnosti Trooping the Color. Tento rok bude asi podľa odborníkov chýbať aj princezná Kate. Tá bojuje s onkologickým ochorením.

Je potvrdené, že Meghan Markle a princ Harry sa tento rok na honosnej slávnosti Trooping the Color nezúčastnia. Počas tejto akcie sa vždy oslavujú aj narodeniny britského panovníka. Je to už druhýkrát, keď vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu budú chýbať pri stretnutí celej kráľovskej rodiny, ako informoval web People. Od kedy sa rozhodli "opustiť" britskú kráľovskú rodinu a odsťahovali sa do Ameriku, nemajú vraj aristokrati veľký záujem sa s dvojicou aktívne stretávať.

Čím ďalej

Meghan Markle s princom Harrym žijú v Kalifornii od roku 2020. Prvýkrát sa na Trooping the Color objavili v roku 2018, po kráľovskej svadbe. O rok neskôr sa tiež zúčastnili, krátko po narodení ich syna princa Archieho. V rokoch 2021 a 2022 boli slávnosti výrazne ovplyvnené covidovou pandémiou. Meghan Markle a Harrym napriek tomu dorazili. Zmena nastala až v roku 2023, keď manželia slávnosť vynechali. Tento rok to bude rovnaké.

Zaskočí ju generál

Zmeny plánu kvôli chorobe kráľa Karol III. sa nekonajú. Aj napriek svojmu zdravotnému stavu sa oslavy zúčastní. Len sa kvôli nemu zmenil plán. Miesto jazdy na koni ako v minulých rokoch pôjde v kočiari. Po boku bude mať svoju kráľovnú Camillu.

Otáznik je aj u princeznej Kate, ktorá je v procese liečby rakoviny. Najväčšou pravdepodobnosťou je, že sa Kate Middleton akcie nezúčastní. Mal by ju nahradiť generálporučík James Bucknall.

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
15. jún 2024 03:25